28 / 04 / 2024

Üst kattan su sızıyor ne yapmalıyım?

Üst kattan su sızıyor ne yapmalıyım?

Apartmanda yer alan kat malikleri zaman zaman bağımsız bölümlere gelen zararlardan dolayı anlaşmazlık yaşayabiliyor. Peki, dairesi zarar gören birisi olarak "Üst kattan su sızıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..



Üst kattan su sızıyor ne yapmalıyım?

Apartmanda yer alan kat malikleri zaman zaman bağımsız bölümlere gelen zararlardan dolayı anlaşmazlık yaşayabiliyor. Sıklıkla yaşanan sorunlar arasında üst kattan su sızması yer alıyor.


Peki, dairesi zarar gören birisi olarak "Üst kattan su sızıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Her kat maliki anagayrimenkule ve bağımsız bölüme verdiği zarardan bizzat sorumlu oluyor. Bağımsız bölümde kiracı olması da durumu değiştirmiyor.


Su sızıntısı olması halinde, bu durum hem kiracıyı hem de kiracının oturduğu evin sahibini ilgilendiriyor. Böyle bir durum ile karşılaşılması halinde kiracının durumu malike iletmesi gerekiyor. 


Sonuç alınamaması halinde, bina yönetimine durum bildiriliyor. Yönetimden de herhangi bir karar çıkmaması durumunda taşınmazın bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilebiliyor.


Başvuruda, su sızıntısının olduğu, ilgili daireye zarar verdiği belirtiliyor. Ayrıca keşif talebinde de bulunuluyor. 


Masrafların ödenmesi halinde de 1-2 gün içerisinde yetkililer olay yerine gelerek inceleme yapıyor. Bilirkişi raporu ile durum ortaya çıkarılıyor.


Söz konusu zarar nereden kaynaklanıyor ve sorun nasıl giderilebiliyor, maliyeti ne kadar tutuyor gibi soruların yanıtı tespit ediliyor.


Mahkemenin tespit ettiği zararı, madur olan taraf yaptırıyor. Faturasını ibraz etme koşulu ile zarara sebep olan kiracı veya kat malikinden icra yolu ile bunu isteyebiliyor.




Çatı akıyor ne yapmalıyım?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön