28 / 04 / 2024

Ev sahibim vergi kaçırıyor ne yapmalıyım?

Ev sahibim vergi kaçırıyor ne yapmalıyım?

Kiracı olarak kira geliriniz 500 TL'nin üstündeyse ve buna rağmen ev sahibiniz kirayı elden almayı tercih ediyorsa, kira gelir vergisini de ödemiyor demektir. Peki, "Ev sahibim vergi kaçırıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...



Ev sahibim vergi kaçırıyor ne yapmalıyım?

Taşınmaz malını kiraya veren kimselerin meskenlerde 500 TL'nin üzerinde aylık kira bedel elde etmesi halinde kirayı banka aracılığı ile tahsil etmesi ve kira geliri için vergi ödemesi gerekiyor.


Kiracı olarak kira geliriniz 500 TL'nin üstündeyse ve buna rağmen ev sahibiniz kirayı elden almayı tercih ediyorsa, kira gelir vergisini de ödemiyor demektir. Buna göre, "Ev sahibim vergi kaçırıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Vergi kaçıran ev sahibi, vergi dairesine gidilerek şikayet edilebiliyor. Aynı zamanda vergisini ödemeyen ev sahibini 444 0 189 Alo Maliye hattı aranarak şikayet edilebiliyor. 


Şikayette sırasında; Şikayet sahibinin adı soyadı iş veya ikametgah adresi ve telefon numarasının bulunması ve şikayet ile ilgili bilgi ve belgenin mevcut olması durumunda bunların bildirilmesi gerekiyor. 


Alo Maliye servisine yapılan ihbar ve şikayetlerin teyidinin yapılmasıyla birlikte ekipler mükelleflerin adreslerinde gerekli denetimleri yapılıyor. 


İhbar ve şikayetin kayıt altına alınmasıyla birlikte kimi zaman aynı gün en geç ertesi gün şikayet edilen adrese giderek mükellefler nezninde gerekli denetimlere başlamakta ve sonuçlandırılıyor. 



Kira banka zorunluluğu 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön