23 / 07 / 2024

ev sahibim kira vergisini vermiyor

ev sahibim kira vergisini vermiyor

Kiracı olarak kira geliriniz 500 TL'nin üstündeyse ve buna rağmen ev sahibiniz kirayı elden almayı tercih ediyorsa, kira gelir vergisini de ödemiyor demektir. Peki, "Ev sahibim vergi kaçırıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Ev sahiplerine kira zammı önerisi: Piyasa koşullarına göre yapılmalı!

1 Temmuz 2024'te yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılmasıyla fahiş kiralar yeniden gündem oldu. Emlak uzmanı, ev sahiplerine kira zammı önerisinde bulundu. İşte ayrıntılar...

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahiplerinin kira zammı talepleri son dönemlerde artmaya başladığı biliniyor. Buna göre, özellikle 5 sene dolduran kiracıların kapısı ek zam isteği ile gündem olmaktadır. Peki, ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Tunç Şatıroğlu'ndan kira vergisine büyük tepki! Ev sahibi düşmanı uygulamalar!

Yeni vergi düzenlemelerinden ev sahipleri de nasibini aldı. Ev sahipleri kira vergilerini artık her ay peşin olarak ödeyecek ve yüzde yirmisi vergi olarak alınacak. Konuyu değerlendiren Ekonomist Tunç Şatıroğlu yeni vergi sistemine tepki gösterdi.

1 Temmuz'dan sonra 6 bin 500 TL kira veren, 10.563 TL ödeyecek! Kiralar rayiç bedelleri yakalayacak mı?

Mağdur bir ev sahibi, kira artış oranlarına değindi ve "Kiracının maskarası olduk" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar.... 

Kira sözleşmesinde imzaya dikkat! Konutu görmeden imza atmayın!

Milyonlarca kiracının ev kiralarken, kira sözleşmelerindeki maddelere dikkat etmesi gerekiyor. Buğra Çetinkaya kiracılara seslenerek, kira sözleşmesi yaparken neye dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Ev sahiplerine uyarı: Kira tespit davasında talebinizi düşük söyleyin, yoksa masraflar size kalır!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira bedeli anlaşmazlıkları, kira tespit davaları ile çözülebiliyor. Mağdur bir ev sahibi "Kira tespit davasında talebinizi düşük söyleyin" uyarısında bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri kira sözleşmeleri ve tespit davaları için Temmuz ayını bekliyor!

Fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla 2 senedir uygulanan kiraya yüzde 25 zam tavanında sona gelindi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada yüzde 25 artışın sembolik kaldığını, zam oranlarının yüzde 100’ü aştığını kaydederek, kira tespit davalarının Temmuz ayınu beklediğini belirtti.

Kira tespit davası sonuçlanan ev sahibi: Kiracım 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış!

Mağdur bir ev sahibi kira tespit davası ile ilgili bir paylaşım yaptı. Davanın sonuçlandığını söyleyen ev sahibi, "Adam 8 ayda beni 69 bin TL dolandırmış" dedi. İşte ayrıntılar... 

1941'de ev sahiplerinden kira artış oyunu! Mobilyalarla kiraları uçurdular...

1941 yılında ev sahipleri, yüksek kiralar alabilmek için evlerine mobilya koyarak kiracıları tek tek tuzaklarına çekmeye başlamış.

Kiracılara soruldu: Ev sahibiniz kira zammı yaparken yüzde 25 sınırına uydu mu?

Bakan Şimşek, büyük olasılıkla kiralara yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'dan sonra devam etmeyeceğini belirtti. Peki ev sahipleri yüzde 25 zam sınırına uydu mu? İşte kiracılara yöneltilen o soru ve gelen yanıtlar...

Ev sahibi tarafından icraya verilen kiracı ne yapmalıdır?

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Durum böyle olunca da ev sahiplerinin kira borcundan dolayı icraya verdikleri kiracıların hangi yolları izlemeleri gerektiği de merak konusu.

Kira uyarlama davası açmak isteyen ev sahiplerine kötü haber! 

Yüzde 25 zam sınırına takılan ve düşük kiralardan dert yanan milyonlarca ev sahibi kira uyarlama davaları ile ilgili detayları araştırıyor. Peki kira uyarlama davası 3. yıldan itibaren açılabilir mi? 

Ev sahibiyle kira tartışması yaşamak mı, krediyle ev almak mı? Vatandaşlar ne dedi?

Son zamanlarda artan ev fiyatları ve konut kredisi faizleri sebebiyle, ev sahibi olmak neredeyse imkansızlaştı. Peki konut yatırımı yapmak mantıklı mı? İşte ayrıntılar ve vatandaşların görüşleri...

ev sahibim kira vergisini vermiyor Haberi

ev sahibim kira vergisini vermiyor

Ev sahibim vergi kaçırıyor ne yapmalıyım?

Taşınmaz malını kiraya veren kimselerin meskenlerde 500 TL'nin üzerinde aylık kira bedel elde etmesi halinde kirayı banka aracılığı ile tahsil etmesi ve kira geliri için vergi ödemesi gerekiyor.


Kiracı olarak kira geliriniz 500 TL'nin üstündeyse ve buna rağmen ev sahibiniz kirayı elden almayı tercih ediyorsa, kira gelir vergisini de ödemiyor demektir. Buna göre, "Ev sahibim vergi kaçırıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Vergi kaçıran ev sahibi, vergi dairesine gidilerek şikayet edilebiliyor. Aynı zamanda vergisini ödemeyen ev sahibini 444 0 189 Alo Maliye hattı aranarak şikayet edilebiliyor. 


Şikayette sırasında; Şikayet sahibinin adı soyadı iş veya ikametgah adresi ve telefon numarasının bulunması ve şikayet ile ilgili bilgi ve belgenin mevcut olması durumunda bunların bildirilmesi gerekiyor. 


Alo Maliye servisine yapılan ihbar...