11 / 10 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Geriye dönük kira talep edilebilir mi? 

Ev sahipleri dikkat! Geriye dönük kira talep edilebilir mi? 

Ev sahipleri kira sözleşmesinin beş yılını tamamlayan kiracılara yönelik kira artışı talepleriyle gündemde. Bu noktada mülk sahipleri kira tespit davalarına başvurup şartlarını araştırarak hukuki çözüm yolu arıyor. Geriye dönük kira talep etmek mümkün mü?




Ev sahipleri kira sözleşmesinin beş yılını tamamlayan kiracılara yönelik kira artışı talepleriyle gündemde. takvim.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Bu noktada mülk sahipleri kira tespit davalarına başvurup şartlarını araştırarak hukuki çözüm yolu arıyor. Peki geriye dönük kira talep etmek mümkün mü? 

Kira tespit davası nedir, geriye dönük kira talep edilebilir mi? Kira oranlarında yüzde 25'lik zam sınırlamasının kaldırılması kiracı ve ev sahipleri arasında anlaşmazlıkları artırdı. Beş yıl ve üzeri kira sözleşmelerinde kiracılar geriye dönük kira talep edebilir. Kira tespit davaları tam bu noktada devreye giriyor akabinde emsal kiralar ve TÜFE oranları dikkate alınarak açılabiliyor.

Ev sahipleri dikkat! Geriye dönük kira talep edilebilir mi? 

Beşinci yılını dolduran kiracılar için artış TÜFE'nin yıllık ortalaması ile sınırlıdır; taraflar arasında bir uzlaşma sağlanmazsa mahkeme adil bir kira bedeli belirliyor. Bu durumda kiracının hakları korunmakta ve doğrudan tahliye talebi yasal olarak sınırlandırılmaktadır.

KİRACI HAKLARI

Kira tespit davası masrafları sürece göre değişiklik gösteriyor. Bu noktada kiracının avukat tutması öneriliyor. Davayı kaybeden kiracı kira borçlarını ödemekle yükümlü olurken geçmişe dönük kira farkını da ödemek zorunda kalabiliyor.

Kiracılar dikkat! Kira uyarlama davalarında kritik ayrıntı! İhtiyati tedbirle yeni kira belirlenebilir!

Kira kontratı nasıl hazırlanır? Ev sahipleri ve kiracılar şimdi bakın: İşte kira sözleşmesi örneği Word... 

Yeni kiracılar zam mağduru oldu! Uzmanlar 'Zamlar piyasaya göre yapılmalı' dedi! 

Son 7 yılda altından sonra en karlı yatırım konut oldu


Geri Dön