28 / 04 / 2024

Utopia World Hotel'in satışı için kredi devri onaylandı!

Utopia World Hotel'in satışı için kredi devri onaylandı!

Ütopta Turizm İnşaat, Utopia World Hotel'in satış süreci ile ilgili banka ile gerekli anlaşmaya vardı ve banka komite kararı ile kredinin devrine onay verildi.



Ütopta Turizm İnşaat İşletecilik Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Utopia World Hotel'in satış süreci ile ilgili bilgilendirme ve güncelleme hakkında açıklama yaptı.

Ütopta Turizm İnşaat'ın sahibi olduğu Utopia World Hotel‘in Adalı Otelcilik Tur. Org. Tic. A.Ş.'ne devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için gerekli sürecin devam etmekte olduğu, gelinen aşamada herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı duyurulmuştu. Adalı Otelcilik Tur. Org. Tic. A.Ş.'nin Utopia World Hoteli devir alırken şirketin bilançosunda yer alan ve Utopia World Hotel'den kaynaklanan Uzun Dönem Avro Cinsi Yatırım Kredisinin de devredileceği belirtilmişti. Gelinen aşamada alıcı tarafın bahsi geçen Uzun Dönem Döviz Cinsi Yatırım Kredisinin devri için ilgili banka ile gerekli anlaşmaya vardığı ve banka komite kararı ile kredinin devrine onay verildiği Yönetim Kurulu tarafından şifahen öğrenildi. Kredinin devir işlemlerinin tamamlanmasından sonra tapu devri işlemlerine başlanacak ve gelişmeler ivedilikle kamuoyu ile paylaşılacak.

Ütopta Turizm İnşaat'ın KAP açıklaması:
14.01.2021 tarihli KAP açıklamamızla Şirketimizin sahibi olduğu Utopia World Hotel‘in Adalı Otelcilik Tur. Org. Tic. A.Ş.'ne devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için gerekli sürecin devam etmekte olduğunu, gelinen aşamada herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını duyurmuştuk. Yine daha önceki açıklamalarımızdan bilindiği üzere Adalı Otelcilik Tur. Org. Tic. A.Ş.'nin Utopia World Hoteli devir alırken Şirketimiz bilançosunda yer alan ve Utopia World Hotel'den kaynaklanan Uzun Dönem Avro Cinsi Yatırım Kredisinin de devredileceği belirtilmişti. Gelinen aşamada alıcı tarafın bahsi geçen Uzun Dönem Döviz Cinsi Yatırım Kredisinin devri için ilgili banka ile gerekli anlaşmaya vardığı ve banka komite kararı ile kredinin devrine onay verildiği Yönetim Kurulumuzca şifahen öğrenilmiş bulunmaktadır. Kredinin devir işlemlerinin tamamlanmasından sonra tapu devri işlemlerine başlanacak olup gelişmeler ivedilikle kamuoyu ile paylaşılacaktır.


 


Geri Dön