Kira

Uzayan yargı süreçlerinde kötü kiracıları hem ev sahipleri hem devlet fonlamış oluyor! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uzayan dava süreçleri, mağduriyetleri artırıyor. Gazeteci Emin Pazarcı, kötü niyetlilerin fonlandığını dile getirdi. İşte o paylaşım..

Kiralara 2022 yılında getirilen yüzde 25 zam sınırlaması, 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla sona erdi fakat taraflar arasında yaşanan kriz bitmedi. Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uzayan dava süreçleri, mağduriyetleri artırıyor. 

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, https://x.com/eminpazarci resmi X sosyal medya hesabından ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalar ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Pazarcı, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Bilen de yazıyor, bilmeyen de...

Mahkemelerdeki yığılmalara bakın. Ne büyük vergi zararı olduğun görürsünüz.

Konut kiraları rayicin çok altında kalmışsa, devlet o oranda vergi alamıyor demektir. Maliye Bakanı kaynak arayıp dursun. Hali vakti yerinde olan, ama çok düşük bedellerle kirada oturup yargı aracılığı ile süreyi uzatmaya çalışan kötü niyetlileri sadece ev sahipleri değil, devlet de fonlamış oluyor.

Çünkü...

Çok büyük gelir vergisi kaybı ortaya çıkıyor! O vergide herkesin hakkı var.
Gerçek tablo budur maalesef!

Şunu da ekleyelim: Gariban, vicdan sahibi, hukuk oyunlarına tevessü etmeyen kiracı zaten mahkeme değil, anlaşma yolunu seçiyor.

Peki ev sahiplerinden ve kiracılardan bu durumla ilgili hangi yorumlar geldi? İşte vatandaşların görüşleri...

En düşük emekli aylığına zamda son dakika! Genel Kurul'a geliyor!

Altın fiyatları yeni haftayı yükselişle açtı! 24 ayar gram altın fiyatı son dakika! Bugünkü altın fiyatları 22 Temmuz...

Mağdur ev sahibinden isyan: 3 yılda asgari ücret 2 bin 825 TL'den 17 bin TL'ye çıkarken, kiralar ortalama yüzde 70 arttı