Yeni Şirketler

Özcan Işıklar: Ahmet Hamoğlu'ndan arsayı kamu adına aldım

AKŞAM'ın dün manşetinden verdiği 'Al Gülüm Ver Gülüm' başlıklı haberi üzerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar açıklama yaptı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ahmet Ham-oğlu'nun bedelsiz olarak belediyeye bağışladığı 56 dönümlük 11 tarlanın değerinin 20 milyonu bulduğunu söyledi. Başkan Işıklar, 'Meclis kararından bir gün sonra Ahmet  Hamoğlu'nu aradım. 'Hayırlı olsun. Artık jest sırası sende' dedim. O da ertesi günü aradı ve bu tarla meselesini söyledi. Silivri'de yaptığı işlerin karşılığı olarak bize jest yaptı. Kendi adıma değil kamu adına aldım' dedi.
AKŞAM'ın dün manşetinden verdiği 'Al Gülüm Ver Gülüm' başlıklı haberi üzerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, işadamı Ahmet Hamoğlu'nun belediyeye bağışladığı arsalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Işıklar, şunları söyledi:
'Sanki buradaki 11 tarlayı kendi üzerime yapmışım gibi bir hava oluşmuş. Ben uzun yıllardır burada siyaset yapıyorum. Tek kuruş cebime atmış değilim. Ahmet Hamoğlu da 20 yıla yakındır Silivri'de ticaret yapıyor.  Kendi adıma herhangi bir şey istemiş değilim. Meclis kararından bir gün sonra Ahmet Hamoğlu'nu aradım. 'Hayırlı olsun. Artık jest sırası sende' dedim.  O da ertesi günü aradı ve bu tarla meselesini söyledi. Silivri'de yaptığı işlerin karşılığı olarak bize jest yaptı. Tapu müdürü arkadaş da ileride bir sorun çıkmaması için bunun resmiyete dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Biz de imza karşılığı 56 dönüm yeri Silivri'ye kazandırdık. Burasının 1/5000'lik planları da var. 20 milyon TL değerinde. Ben şimdi bir kalemde Silivri'ye 20 milyon kazandırdım. Benim yaptığım suç mu? Kaç yıllık belediyeciyim hakkımda açılmış bir tane dava yok. Bundan sonra olmaz da.'

SICAKKEN HALLOLDU
BaŞkan Işıklar Meclis kararından bir hafta sonra tarlaları almasıyla ilgili olarak da, ' Bunu herhalde sıcağı sıcağına yapacaktım. Bu işler msıcağı sıcağına bitirilir. Daha önceden söz verip de yapmayan bir sürü işadamı var. Belediyeye okul yapmak için protokol yapmış ama sonra vazgeçmiş işadamları var. Ben onun için bu işi sıcakken hallettim. 1/1000'lik planları bizden geçmese bile Büyükşehir Belediyesi'nden geçirilecekti' diye konuştu.
Ercan ÖZTÜRK/Akşam