Genel

Uzman isim açıkladı! Sigorta ve kaskoda fiyatlar yükselince...

6 Şubat'ta olan ve büyük acı yaşatan Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde çok büyük yıkıma sebep olurken tüm Türkiye'yi de üzüntüye boğdu. 11 ilde büyük acılar meydana gelirken ülke genelinde deprem korkusu, kaygısı bir kez daha çok yoğun halde gündeme geldi. Şimşek, şunları söyledi: "DOĞRU YAPILMASINDAN ZİYADE EN UCUZ POLİÇE TALEP EDİLİYOR"

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ardından bir aylık aşamasan Aksaray'da DASK sigortasına yoğun alaka olduğunu söyleyen sigorta acentesi sahibi Fatih Şimşek, sigorta ve kasko ücretlerinde meydana gelen ükselişten dolayı vatandaşın artık sahip olduğu mülk ya da malı mecburi olmadıkça sigortalatmadığına dikkat çekti. Şimşek, şunları söyledi:

"DOĞRU YAPILMASINDAN ZİYADE EN UCUZ POLİÇE TALEP EDİLİYOR"

"21 senedir Aksaray’da sigorta acenteciliği yapmaktayım. Mevcutta 24 sigorta acentesi ile beraber icraatlarımızı idame ediyoruz. 6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen deprem felaketinden sonra her işimizde toplum olarak olduğu gibi kısa bir zaman çok yoğun bir halde deprem ve konut sigortası, iş yeri sigortası talepleri meydana geldi fakat bu bir ay kadar sürdü. Yoğun bir halde bu isteklere cevap verdik ama şu an yine unutulmuş durumda. İnsanların zelzele sigortasına talepleri düşmüş, özellikle tapu satışlarında ve abonelik yaptırılırken daha çok gereksinim duyuluyor. Doğru poliçe yapılmasından çok en ucuz poliçe yapılması rağbet görüyor. Evin gerçek bilgileri ile değil de rakam merkezli oluyor. Şu an Aksaray’da zelzele sigortası oranı çok az.

 

Uzman isim açıkladı! Sigorta ve kaskoda fiyatlar yükselince...

"TRAFİK SİGORTASI VE KASKODA FİYATLAR OLDUKÇA YÜKSELDİ" 

Trafik sigortası ve kasko manasında geçmiş senelere oranla ücretler bi hayli çıktı. İnsanların buna geçen seneden itibaren bir alışma süreci vardı, ciddi seviyede sigorta yaptırmama yükselmişti. Şu an yeni yeni insanlar sigorta yaptırıyor. Rakamlar tabiki yüksek geliyor ama olaya doğru psikoloji ile bakmak daha yararlı diye uyarıyorum. Sizin 300 bin TL'lik aracınız 1 milyon 500 bin olmuşken 3 bin TL'lik yaptırdığınız kaskonun da 15 bin olması kadar tabii bir aşama olamaz çünkü malınız kıymetleniyor ve teminat altına almak istediğiniz ürün de değerlenecek. 

"TRAFİK SİGORTASI KESECEK ŞİRKET BULAMIYORUM"

"Şirketler bu ücretlere kesmek istemiyorlar çünkü öngöremiyorlar. Bu araç bugün 1 milyon 500 bin, 6 ay sonra o aracın ne olacağını kimse kestiremiyor. Böyle bir sektör yok. Zaten ben poliçeyi yapıp riski satın alırken bugünkü ederi üstünden tahsil ediyorum. Aracınız 1 milyon, o kadar risk alıyorum. 1 milyonda 10 bin TL kasko olur. Dokuz ay bitince araç kaza yapıyor ve pert işlem görüyor. Bir bakıyoruz araç 2 milyon 500 bin TL olmuş. Ben sigorta şirketi olarak 2 milyon 500 bin TL ödemek mecburiyetindeyim ama ben 1 milyon üstünden bu riski satın aldım. 

Anne ve babalar bu habere mutlaka bakın! 1300 TL'nizi almak için acele edin

Sıfır araç almak isteyenlere müjde! Fiat'ın bu fırsatını kaçırmayın

Emeklilere bir müjde daha! Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatacak