19 / 05 / 2024

Uzman isimden üst üste korkutan sözler: ‘Bayramdan sonra dolar tam bu kadar olacak!’

Uzman isimden üst üste korkutan sözler: ‘Bayramdan sonra dolar tam bu kadar olacak!’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, doların seyrine yönelik açıklamalarda bulundu. Yıldırımtürk, “Bayramdan sonra dolar 25 TL olur” dedi.



Bankaların kurun üzerindeki baskıyı kaldırmasıyla kur normal seviyelerine geldi. Bu sayede oluşan fark ortadan kalktı. Bunun da etkisiyle insanlar döviz ihtiyacını bankalardan karşılamaya başladı.

“BAYRAMDAN SONRA DOLAR/TL 25 OLUR”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) vereceği faiz kararıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yıldırımtürk, “TCMB’nin faiz artıracak döviz düşecek söylentisine de katılmıyorum. Faizin yüzde 14 seviyelerine yükseltileceğini tahmin ediyorum. Kademeli bir faiz döngüsü olacağını zannemiyorum. Bayramdan sonra doların 25 lira bandına çıkacağını öngörüyorum” şeklinde konuştu.

Uzman isimden üst üste korkutan sözler: ‘Bayramdan sonra dolar tam bu kadar olacak!’

Bankacılık kaynakları da TCMB’nin faizleri yüzde 20 seviyelerine yükseltmesini ve faiz artırım döngüsüne girildiği mesajının verilmesini beklediklerini ifade ediyor. Aksi halde piyasada çok sert bir tepki ortaya çıkacağına vurgu yapan bankacılık kaynağı, TCMB’nin faiz kararı ve vereceği mesajlar karşılık bulmaz ise Türkiye’ye şans vermek isteyen yabancı yatırımcının hayal kırıklığına uğrayacağının altını çiziyor.

Akbank son kez duyurdu! Adınıza tamı tamına 1.500 TL yatacak! Son gün 26 Haziran!

A101’de döküm tava 399, 95 TL’ye, stor perde 349 TL’ye, döküm kek kalıbı 199,95 TL’ye düştü!

Garanti BBWA’dan son dakika açıklaması! Bu kişilerin hesabına tam bu kadar para yatacak!


Geri Dön