Arsa ve Arazi

Uzmanı açıkladı: Birisi size şu il, şu ilçe, şu mahallede diye tavsiye veriyorsa dikkat!

Arsa ve araziye olan ilgi artarken, Toprak yatırımcısı Arif Güdül, yatırımcıları uyardı. Güdül, bazı bölgelerde fiyatlarda hızlı ve mantıksız artışlar olduğuna vurgu yaparak, dikkat edilmesi gerekenleri aktardı.

Arsa ve arazi yatırımına ilgi artıkça bu konuda tavsiyede bulunanların sayısı da çoğalıyor. Toprağa yatırım yapacaklar için en önemli konulardan biri arsa ve arazinin bulunduğu lokasyon. Doğru lokasyondan alınan araziler yatırımcının yüzünü kısa sürede güldürüyor.

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, çeşitli platformlardan  verilen yatırım tavsiyelerinin hayal kırıklığına neden olabileceğine dikkat çekti. Güdül,  https://x.com/arifgudulcom X sosyal medya hesabından yatırımcıları uyararak, “Lütfen sonuna kadar oku & Paylaş” başlığıyla yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

BU TARZ TAVSİYELERE GÜVENMEYİN!

Bölge ve çevre planlamasına göre hangi lejantta yer aldığı, risk analizi yapılıp yapılmadığı, yatırım süresine göre kriter analizinden geçirilip geçirilmediği gibi konulara dikkat edilmeden yapılan toprak yatırımları, yatırımcının beklentilerini karşılamayabilir. Toprak yatırımını rastgele yaparsanız, yatırım sürenize ve hedeflerinize ulaşamayabilirsiniz.

Bu tarz platformlarda bazı sayfalar, belirli adresler göstererek yatırım yaptırmaya çalışıyorlar, ancak içi boş ve dayanağı olmayan tavsiyelerle ellerindeki araziyi satmanın peşindeler. Birisi size şu il, şu ilçe, şu mahalleden tavsiye veriyorsa ve altını dolduramıyorsa, bu tavsiyelere güvenmeyin. Bu tür sayfalar, yüksek takipçi sayılarına sahip oldukları için, bölgedeki matematiğe uymayan arazilerin fiyatlarının hızla ve mantıksız bir şekilde artmasına neden oluyorlar.

Eğer bu insanlar birilerine iyilik yapmayı düşünüyorlarsa, onlara şu soruları sormalısınız: "Bu bölgede ne var? Araziyi imara sınır diyorsunuz, ancak bölgede nazım imar planı yok! Ayrıca lejantında nazım plan yapmaya uygun da değil!" Neden bu bölge? Neden sürekli belirli adresler göstererek yatırım yaptırmaya çalışıyorsunuz?

 Bölge seçerken mutlaka bölgenin mekansal ve çevre düzeni planlarını, varsa nazım imar ve uygulama imar planlarını sorgulamalısınız. Yatırım sürecinizi bu veriler ışığında olgunlaştırın. Matematik şaşmaz. Sadece güvenle hareket ederseniz, sonunda büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz.
Çok üzülüyorum, lütfen dikkat edin ve kendinizi koruyun.

İŞTE O PAYLAŞIM 

Konya Akşehir ve Selçuklu'da Hazine’ye ait arsa, arazi ve 43 adet lojman satılıyor!  

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açacaklar dikkat! Bu süreyi kaçırmayın

Konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? 

Sosyal güvenlik uzmanından flaş uyarı: Emekliliğiniz iptal olabilir!