Arsa ve Arazi

Uzmanı açıkladı: Yatırım süresi 5 yıl ve üzerinde olanlar imarlı arsa almasın!

Toprak yatırımı yapmayı planlayanların kafasındaki en önemli sorulardan biri de arazinin imar durumu. Toprak Yatırımcısı Arif Güdül bu konuda seçim yaparken, yatırım süresinin önemli olduğunu belirterek, 5 yıldan fazla bekleyeceklere imarsız arazi tavsiye etti.

Arsa ve arazide kazanç sağlamak için yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar ve cevaplanması gereken sorular bulunuyor. Öncelikle alınacak arazinin yaşam mı, yatırım için mi kullanılacağı önem taşıyor.

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, yatırım süresi 5 yıl ve üzerinde olanların nazım imar planları yapılmış ama uygulama planlarının henüz hayata geçirilmemiş yerlerden toprak almasını tavsiyesinde bulundu. Hemen ev yapacakların ise imarlı arsa almaları gerektiğini söyledi.

Güdül,  https://x.com/arifgudulcom  X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şunları söyledi,

 Yaşam mı? Yatırım mı?

Yatırım Süren 5 Yıl ve Üzeri İse İmarlı Arsada Niye Bekleyeceksin?

Çevre düzeni planlarına göre bölgede nazım imar planı ve arkasından uygulama imar planı yapılmış ve sen de buradan hemen ev yapacaksan imarlı arsa satın alabilirsin.

Amacın yatırım sürene bağlı kalarak yatırım yapmaksa nazım imar planlarının yapıldığı ama 1/1000 uygulama planlarının henüz hayata geçirilmediği alanlarda muhtemel uygulama imar planlarının yapılacağı arazileri değerlendirmende fayda var.

İŞTE O PAYLAŞIM
 

Çeyrek altın son 3 yılda yüzde 490 arttı, TL’nin alım gücü beşte birine indi!

Ezbere yorum yapanlar yanılıyor. Konut fiyatları asla eskisi gibi artmayacak!

En pahalı konut fiyatları İstanbul'da değil, bu şehirde: 1 metrekaresi 61 bin lira oldu!

Tüm hesaplar sil baştan değişti! 12 bin 500 TL'lik emekli maaşı yeni yılda ne kadar olacak? 

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Yeni maaşlar açıklandı! Şimdi bakın!