22 / 08 / 2024

Uzmanı resmen açıkladı: Gayrimenkul piyasası artık düşmeyecek!

Uzmanı resmen açıkladı: Gayrimenkul piyasası artık düşmeyecek!

Pek çok kişi konut fiyatlarının düşüp düşmeceyeceğini merak ederken, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok da konu ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. İşte Deniz Tok’un o paylaşımı…



Konut yatırımları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında başı çekerken, yeni bir konut yatırımı yapmak isteyenler de konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ve sektör tarafından da merakla beklenen konut satış rakamlarına göre geçtiğimiz Temmuz ayında konut satışlarının yüzde 16 artış gösterdiği belirtildi. Söz konusu rakamlarla birlikte 2024 yılının da zirve satış rakamı kaydedildi. 

Konut satışlarındaki artış sektöre umut verirken durum böyle olunca da pek çok kişi konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak etmeye başladı.

Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok, resmi sosyal medya hesabı https://x.com/ToksEmlakDeniz üzerinden konu ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Deniz Tok söz konusu paylaşımında gayrimenkul piyasasının artık düşmeyeceğini belirtti.

Deniz Tok'un paylaşımı şu şekilde:

GAYRİMENKUL PİYASASI ARTIK DÜŞMEYECEK !

Konut fiyatları genel olarak enflasyonun üzerinde devam eder bunun en büyük nedeni üretici karıdır. Örneklemek gerekirse

Mermerci 100 liraya mal ediyorsa 120 liraya müteahhit e satar. Müteahhit de 120 liraya aldığı mutfak mermerini daire fiyatına 140 lira olarak ekler.

Haliyle Enflasyon %20 iken aracı sayısından kaynaklı 100 liradan 140 liraya çıkarak %40 olarak gerçeklemiş olur. Bu sadece 1 kalemdir bunun gibi yüzlerce kalem vardır.

Bilmemiz gereken 2 unsur vardır

1) Enflasyon ile Konut fiyat artışı arasında 2023 yılı gibi sapma fazlaca gerçekleşirse yakın bir zamanda düşüş olacağını ifade eder. Buna yer çekimi kanunu deriz.

2) Konut fiyat artış oranı enflasyon altında kalırsa fiyatların yükseleceği anlamına gelir ve alım için en uygun bölgelerden biri olduğu ifade edilir.

Bu verilere dayanarak ben KONUT FİYATLARININ ARTACAĞINI VE ALIM İÇİN BU FİYATLARA  SON FIRSAT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM !

Unutmayın ülkemizde konut arzı var haliyle her zaman enflasyon üstü getirisi olacaktır buna ek olarak Faiz kaynaklı bu şekil düşüş gerçekleşti.

Faizler düşünce ne yazık ki fiyatlar çok ivmeli yükseliş gösterecek !

Deniz Tok'un paylaşımına şu yorumlar geldi:


 

Kapalıçarşı'da yer yerinden oynadı! Altın fiyatları roket gibi fırladı! 22 Ağustos 2024 altı fiyatları 

İnşaat sektöründe istihdam endeksi 2024’ün 2. çeyreğinde yüzde 11.1 arttı!

Hem ev sahibi hem de kiracı enflasyonla baş başa bırakıldı! Diken üzerindeyiz...


Geri Dön