Otomobil

Uzmanlar açıkladı! İkinci el araba piyasasında fiyatlar düşecek mi?

İkinci el araba uzmanları, araç almayı düşünen vatandaşlar için piyasalarla ilgili önerilerde bulundu.Araba almak isteyenler vatandaşlar ise araç piyasaların akıbetini merak eder hale geldi

Yaşanan küresel krizler nedeniyle sıfır araba bulmakta sorunlar yaşanırken, ikinci el araç fiyatları da neredeyse sıfır araç fiyatına yaklaştı.

Araba almak isteyenler vatandaşlar ise araç piyasaların akıbetini merak eder hale geldi.

Uzman isimler konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak bilgilendirme yaptı.

‘YÜZDE 32’LİK BÜYÜME KAYDEDİLDİ’

Otokoç Otomotiv İkinci El ve Filo Operasyonları Direktörü Birkan Çalışkan, yaptığı açıklamada, yılın ilk 6 ayında bir yandan 2. el pazarında talebin karşılanmasında zorlanılan bir döneme tanıklık edilse de iş sonuçları açısından bir önceki yılla karşılaştırıldığında yüzde 32’lik bir büyüme kaydedildiğini söyledi.

Talepteki söz konusu yüksek seyrin bayram arifesine kadar devam ettiğini aktaran Çalışkan, “Bununla birlikte, bayram dönüşünden itibaren gerek kredi faizlerindeki yükselişler ve kredibilitedeki zorluklar gerekse yükselen fiyatlar tüketici taleplerinde bir miktar düşüşe sebep oldu. Ağustos başı itibarıyla bakıldığında ise aynı durumda seyreden bir ikinci el pazarıyla karşı karşıya olduğumuzu söylemek mümkün” dedi.

Sıfır araç tedarikinde 2022 başından itibaren yaşanmaya başlanan problemlerin, ikinci el piyasasında talebin, buna bağlı olarak da satış adetlerinin artmasını beraberinde getirdiğini anlatan Çalışkan, “Bununla birlikte temmuz ayında başlayan yavaşlama ve ağustos ayı başında da benzer ilerleyen talebe bakıldığında, artık bu etkinin ortadan kalktığını söylemek mümkün. Nitekim önemli bir gösterge kabul edilen ilan sayılarındaki artış ve şu anda satışta olan ikinci el araç sayısının yaklaşık bir ay öncesine göre bile yüzde 20 daha fazla olması da ikinci el pazarında bir stok birikiminin başlamakta olduğunun bir göstergesi” diye konuştu.

Ziraat Bankası gözü kararttı! Emekliye 300.000 TL!

2023 memur ve emekli maaşları belli oldu! İşte zamlı maaşlar!

Dolar kahini Selçuk Geçer, büyük krizin tarihini verdi! 'Dolar 70 TL olacak!'