30 / 04 / 2024

Uzundere Müftülük Binası hizmete açıldı

Uzundere Müftülük Binası hizmete açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Uzundere Müftülüğü hizmet binasının açılış törenine



Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Nerede din hizmeti iyi veriliyorsa, nerede bir din hizmeti sağlıklı yürüyorsa, çocuklarımız zamanında ve doğru şekilde Kur'an-ı ve temel dini bilgileri öğreniyorsa, emin olun, o bölgede, o coğrafyada huzur birlik artıyor" dedi.

Bardakoğlu, Erzurum'un Uzundere ilçesinde Çarşı Cami'nde öğle namazı öncesinde verdiği vaazın ardından, Uzundere Müftülüğü hizmet binasının açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bardakoğlu, Kur'an-ı ve temel dini bilgileri öğrenmenin toplumların birlik ve beraberliği açısından önemine dikkati çekti.

Dünyada aynı dine inanan insanlar arasında bile kavgalar yaşandığına işaret eden Bardakoğlu, şöyle konuştu:
"Nerede din hizmeti iyi veriliyorsa, nerede bir din hizmeti sağlıklı yürüyorsa, çocuklarımız zamanında ve doğru şekilde Kur'an-ı ve temel dini bilgileri öğreniyorsa, emin olun, o bölgede, o coğrafyada huzur ve birlik artıyor. Din, aynı zamanda barış içinde, bir arada yaşamak demektir. Asırlardır biz bugünlere böyle birlik içerisinde geldik. Akşam olunca televizyonları açıyorsunuz, dünyayı adeta bir kan gölü gibi seyrediyorsunuz. Bir kaos ortamı yaşıyor dünya... Bir hafta önce Kırgız ve Özbekler birbirlerini katletmeye başladı. Aynı tastan çorba içmiş, aynı kıbleye yönelmiş insanlar birbirlerine düştüler. Aynı kıbleye yönelmiş insanlar arasında kavgalar var, kaoslar var, göz yaşı var, acı var."

Ortadoğu'da dış ülkelerin de stratejik hesapları sonucu ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Bardakoğlu, şöyle devam etti: "Kur'an-ı Kerim'de, Allah, ayrılık ve gayrılığı ateş çukuru olarak tanımlar. Ateş çukuru, içine düşen herkesi yakan demektir. Ateş çukuruna düşenin kazananı kaybedeni yoktur. Fitne ateşi, ayrılık gayrılık ateşi aramıza düştü mü artık onun çaresi yoktur. En büyük sermayemiz olan kardeşlik duygusunu eksik etmeyelim. Cumhuriyetimizin temel değerlerini kavga ettirmeden, dinimizin temel kaynaklarını özümseyerek bir arada yaşamalıyız. Kuranı öğrenildikçe, din hizmetini iyi sunabildiğimizde toplumda birliğin, dirliğin arttığını görüyoruz."

Bardakoğlu, daha sonra Uzundere Kaymakamlığı ve ilçe halkının desteğiyle yaptırılan, içerisinde Kur'an Kursu derslikleri ile lojmanların da bulunduğu 736 metrekare kapalı alana sahip İlçe Müftülüğü hizmet binasının açılışını yaptı.
AA


Geri Dön