30 / 04 / 2024

Uzungöl'de koruma amaçlı çalışma yapılacak!

Uzungöl'de koruma amaçlı çalışma yapılacak!

Uzungöl'de koruma amaçlı çalışma yapılacak. Vali Abdil Celil Öz. Uzungöl'de mevcut imar planının ciddi bir şekilde uygulanacağı, bıınıın yanında yeniden koruma amaçlı kapsamlı bir plan çalışmasının başlayacağını belirtti.



Uzungöl'de yapılaşma ve turizmin geliştirilmesi ile ilgili toplantı Vali Öz başkanlığında. Valilik B Toplantı Salonu 'nda yapıldı. Toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçiioğlu. Vali Yardımcısı Şükrü Kara. DSİ Bölge Müdürü Adil Erdoğan. 

Karayolları Bölge Müdürü Sefahattin Bayramçavuş. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut.Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vedat Çiftç. İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız. Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok katıldı. 

Vali Abdil Celil Öz. toplantı öncesinde yaptığı konuşmada. Uzungöl'ün sadece Trabzon'a değil,Türkiye'ye ve dünyaya mal olduğunu belirterek. "Uzungölle ilgili imar. 

altyapı çevre düzenlemesi ve turizm boyutunu bütün kurumlarımız, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz ile hep birlikte görüşerek değerlendirmek istiyoruz. Uzungöl bizim için çok önemli bir turizm merkezi. Sadece Trabzon'a değil Türkiye'nin ve dünyaya mal olmuş bir turizm alanıdır." dedi.


Anayurt


Geri Dön