30 / 04 / 2024

Uzungöl'de yıkımlar ne oldu?

Uzungöl'de yıkımlar ne oldu?

Trabzon Çaykara'daki Uzungöl'de yıkım çalışmaları hayal oldu. Peki 2018 başına kadar başlaması planlanan yıkımlar ne olacak?



Trabzon Çaykara'da yer alan Uzungöl doğal güzelliği ile Karadeniz'in en çok turist çeken bölgeleri arasında yer alıyor. Uzungöl’de 2018 yılı başına kadar başlaması planlanan yıkımlar hayal oldu. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, kıyı şeridinde bulunan günü birlik tesisler yıkılmasının planladığı Uzungöl’de bugüne kadar hiçbir yıkım gerçekleşmedi.


Uzungöl Turizmciler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Akyüz konuyla ilgili açıklama yaptı. Akyüz, "Uzungöl’de Belediye Başkanı ve Kaymakamın bu olayı kesinlikle çözebileceğini tahmin etmiştim. Ama görüyorum ki yılbaşının üzerinden 2 ay geçti ama henüz bir yıkım olmadı. Geçen Belediye Başkanı ile bir görüşmem oldu, yıkımın kesinlikle olacağını söyledi. Kıyı alanı ve milli emlak alanı üzerinde olan binaları mevcut sahiplerine veya birilerine ihale edileceği söyleniyor. Bunun çok daha vahim bir durum olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu. 


Vizyon sahibi insanlarımızın olmadığını görüyoruz

Murat Akyüz, Uzungöl’ün siluetine zarar verecek görüntülerin ortadan kalkması gerektiğini ifade etti. Silüete zarar verece kötü yapıların kalkması gerektiğinin altını çizen Akyüz, "Kamu alanı ve kıyı alanı üzerinde olan arazileri bizim alanımızdır. Burada Uzungöl’ün siluetine zarar verecek kötü görüntüleri, panayır halinin ortadan kalkması gerekiyor. Maalesef görüyoruz ki Uzungöl ile ilgili doğru ve ileriyi düşünen vizyon sahibi insanlarımızın olmadığını görüyoruz. Ben burada 30 senedir turizm ile uğraşıyorum burada yapılan hiçbir işlem ve eylem bizlere sorulmadı. Bizlerin haberi olmadı. Kendi kafalarına göre bir çizim yaptılar. Ama verdikleri imara göre şu işleri uygulasınlar. Şu imar üzerinde olan park alanlarını bir açın da insanlar nefes alsın. Yazın yol üzerinde park eden insanları yüzünden adım atamıyoruz" açıklamasında bulundu.


"Uzungöl’de yıkımlar gerçekleşseydi kimse karşı çıkmayacaktı." diyen Akyüz, Uzungöl’ün kimsenin babasının çiftliği olmadığını ifade etti.  Akyüz, "Doğu Karadeniz’i ayakta tutuyoruz ciddi bir katma değer üretiyoruz, elimizden burayı almaya çalışıyorlar. Böyle bir anlayış var mı? Sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi lazım. Yıkmayacak ihaleye verecek burası kimin çiftliğidir. Yok mu bize sahip çıkacak. Afrin’de teröristlere karşı mücadele ediliyor. Cumhurbaşkanımızın devlet sorunları ile uğraşıyor bir de burası ile mi uğraşacak." dedi.


Geri Dön