30 / 04 / 2024

Uzungöl'de yıkılacak tesisler tespit edildi!

Uzungöl'de yıkılacak tesisler tespit edildi!

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de, kamu arazisinde yıkılacak tesislerin tespit edildiğini söyledi..



Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de, kamu arazisinde yıkılacak tesislerin hangileri olduğunun belirlendiği açıklandı.

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İmar Kanunu'nun 18. maddesi gereğince yapılan çalışmaların tamamlandığını söyledi.

 

Tok, "Bu kapsamda Uzungöl'de Gölbaşı mevki ve göl etrafındaki yıkılacak tesisler belirlendi. Şu anda mahkeme kararının çıkmasını bekliyoruz. Bir hafta içerisinde de esnaf ve vatandaşımıza gereken tebliğleri iletmeyi planlıyoruz." dedi.

 

Tebliğlerin ardından yıkımlara başlanacağını ifade eden Tok, yılbaşına kadar da yıkımları gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

 

Uzungöl'ün çirkin yapılaşmadan kurtulacağını belirten Tok, "Amacımız Uzungöl'ü korumak ve çirkin yapılardan, görüntü kirliliğinden kurtarmak. Uzungöl'ü eski ihtişamına kavuşturarak, gelecek nesillere bu mirası daha güzel şekilde bırakmak istiyoruz." söyledi.

 


Geri Dön