Yeni Şirketler

Vakıf arazilerinin hazineye devri

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin, sözündeki güvenilirliğiyle, davranışıyla uluslararası kuruluşlar ve komşuları

 



 



Hayati Yazıcı, Sarıyer'de işgalli 9 parselin vakıf arazilerinden Hazine'ye devrine ilişkin Maslak TİM Gösteri Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Yazıcı, Türkiye'nin 6.5 yılda birçok hizmete kavuştuğunu, her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade ederek, birikmiş sorunların tek tek ele alınarak çözüme kavuşturulduğunu bildirdi.



 



Yıllardır vatandaşa ödenmeyen Tasarrufu Teşvik Fonu ve Konut Edindirme



Yardımı'nın kendi dönemlerinde çözüme kavuşturulduğunu aktaran Yazıcı, vatandaşın



ilaç ve hastane kuyruklarından kurtarıldığını kaydetti.



 



Eğitime 130 bin dersliğin kazandırıldığını, 40'ı kamu olmak üzere 53 üniversitenin kendi dönemlerinde kurulduğunu belirten Yazıcı, Kentsel Dönüşüm Yasası'nı çıkararak birikmiş sorunları tek tek tasfiye ettiklerini dile getirdi.



 



İşgalli vakıf arazilerindeki taşınmazlarla ilgili sorunun çözümü için 2003 yılında 4916 sayılı yasayı çıkardıklarını, ancak bunun muhalefet tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülerek iptal edildiğini hatırlatan Yazıcı, "Artık milletin gözü açıldı. Uyanık olun. Buraya geldiklerinde bunları söyleyin, utansınlar. Bir daha tekrarlamasınlar" diye konuştu.



 



Konunun üzerine ısrarla gittiklerini ve 2008 yılında takas olanağını gerçekleştirecek bedel konusunda sorunu çözümleyecek yasa değişikliğini yaptıklarını anlatan Yazıcı, vakıf arazilerinin doğrudan vatandaşa satışı mümkün olmadığından işgalli vakıf arazilerine karşı Hazine'den arazi takası yoluna gidildiğini söyledi.



 



-HAZİNE İLE TAKAS YAPILAN VAKIF ARAZİLERİ-



Hazine'ye bırakılan vakıf arazilerinin belediyelere devredileceğini, belediyelerin de vatandaşlara tapularını vermesiyle sorunun çözüleceğini ifade eden Yazıcı, 2009 yılında Beykoz'da yüzölçümü 85 bin 400 metrekare olan 11, Eyüp'te yüzölçümü 559 bin 605 metrekare olan 14, Beyoğlu'nda yüzölçümü 411 bin 193 metrekare olan 2 bin 406, Şişli'de yüzölçümü 2 bin 22 metrekare olan 13, Sarıyer'de yüzölçümü 52 bin 923 metrekare olan 9 taşınmaz olmak üzere toplam 1 milyon 11 bin 144 metrekare vakıf taşınmazının Hazine'ye devredildiğini bildirdi.



 



Yazıcı, buna karşılık Hazine'den 148 milyon 83 bin 250 lira değerinde 461 bin 764 metrekarelik 133 taşınmazın alındığını kaydetti.



 



Halkı hiçbir zaman kandırmadıklarını ve yapamayacakları şeylerin sözünü vermediklerini ifade eden Yazıcı, kendilerinden önceki 1998-2002 yılları arasında 46 vakıf eserinin, 2003-2008 yılları arasında ise 3 bin 364 vakıf eserinin restore edildiğini anlattı.



 



Tüm bunları kaynakları verimli kullanarak yaptıklarını ifade eden Yazıcı, "Sarıyer Belediyesi başkan adayımız Mehmet Akif Şişmanoğlu'nu, ekibiyle birlikte sizlere emanet ediyorum" dedi.



 



Geçmiş koalisyon hükümeti döneminde bakanlar kurulunun toplanmasının bile haber konusu olduğunu belirten Yazıcı, "Bırakıp gittiler. Şimdi meydanlara düşmüşler. Söyleyecek hiçbir şeyleri yok" diye konuştu.



 



-CUMHURİYET VE DEMOKRASİ ÜZERİNDEN SİYASET-



29 Mart'ta yapılacak seçimlerin önemine dikkati çeken Yazıcı, "Bu demokratik hakkınızı kullanırken ideolojik bağımlılık içinde olmayınız" dedi.



 



Diğer partilerin cumhuriyet ve demokrasi kavramları üzerinden siyaset yaptıklarını savunan Yazıcı, "Bu ülkede cumhuriyete ve demokrasiye karşı olan mı var? Cumhuriyet hepimizin kazanımı, demokrasi hepimizin. Türkiye, bu değerler üzerinden siyaset yapmaktan kurtulduğu an kalkınmasını hızla gerçekleştirir" diye konuştu.



 



"Biz projeci bir partiyiz, ideolojik bağımlılık içinde değiliz" diyen Yazıcı, hiçbir ayrımcılık düşünmeden ülkenin her yerine hizmet götürdüklerini söyledi.



 



Siyaseti, halkın sorunlarının çözümü ve yaşamını kolaylaştırmak için yaptıklarını vurgulayan Yazıcı, "Duruşumuzla, icraatımızla sizin yüzünüzü kızartacak hiçbir davanın içinde olmadık, olmayız. Türkiye, sözündeki güvenilirliğiyle, davranışıyla uluslararası kuruluşlar, komşu ülkeler nezdinde varlığı aranan, rahatlatıcı bir ülke olarak algılanıyor" diye konuştu.



 



Yapılan konuşmalardan sonra Yazıcı'ya, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir tarafından plaket verildi.