05 / 05 / 2024

Vakıf Gayrimenkul büyümeye devam ediyor

Vakıf Gayrimenkul büyümeye devam ediyor

Kuruluşunun ilk gününden gayrimenkul sektöründe yükselemeye başarılı bir şekilde devam eden Vakıf Gayrimenkul'ün başarısı her ay katlanarak devam ediyor



Kuruluşundan bu güne gayrimenkul sektörünün güvenilir, başarılı ve istikrarlı şirketi olma özelliğini 2010 yılında da devam ettiren Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bu dönem de faaliyetlerini başarıyla sürdürdü ve gayrimenkul piyasasında yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen kira gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine gore % 5,65 artarak 2.857.196 TL"ye ulaştı. 2009 yılının Eylül ayında 76.783.375 TL olan aktif büyüklüğü % 6,54 artarak 81.801.175,- TL"ye yükselmiş şžirket 2010 yılının ilk dokuz aylık bölümünü de karlı bir şekilde kapattı ve 3.741.563 TL kar elde etti.

Bu dönemde kira geliri ve menkul kıymetlerden elde edilen faiz geliri gibi farklı vade ve risk yapılarında gelir sağlama stratejisi ile hareket etti. Nakit Portföyü yönetiminden de 2.474.993 TL gelir elde etti.Portföyündeki binalarla % 100 doluluk ile faaliyet gösterildi, kira gelirleri düzenli olarak elde edildi.

Portföyünde yer alan arsa üzerinde hedeflenen projenin gerçekleştirilmesiyle ilgili; 06.09.2010 tarihinde gerçekleşen kat karşılığı inşaat ihalesi yapıldı. İhalenin onayını müteakip sözleşme yapılarak lüks konut tarzında gerçekleştirilecek projenin inşaatına yıl sonuna doğru başlanılması planlanıyor.

Mevcut binanın yıkılmasıyla yeniden inşa edilen Bakırköy İş Merkezi binası 2009 yıl sonu itibariyle tamamlanarak geçici kabul işlemi yapıldı, 2010 yılı Mart ayında yapı kullanma izin belgesinin de alınmasıyla Vakıfbank"a şube tadilatı için binanın teslimi gerçekleştirildi.

Mevcut gayrimenkul portföyündeki yeni yatırımlarla büyütülmesi temel hedefi olan ve bu amaçla araştırma ve geliştirme çalışmaları sürekli devam etmekte. Vakıf GYO karlı ve büyük projelere yatırım yapma, hissedarları ve yatırımcılarına değer yaratma, sektörün gelişim ve dönüşüm hızını yakalama amacını kararlılıkla sürdürüyor.

Konu ile ilgili Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.şž. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alptekin 'Yönetim Kurulu olarak başarılarımızın gelecekte artarak süreceğine, yeni ve daha büyük projelere imza atacağımıza inanıyoruz.' dedi.

Detaylı bilgi için tıklayınız

 


Geri Dön