29 / 04 / 2024

Vakıf Katılım 20 ayda 7,4 milyar TL kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi!

Vakıf Katılım 20 ayda 7,4 milyar TL kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi!

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, "Kira sertifikası ihraçlarımız ile son 20 ayda, Vakıf Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden 37 ihraç neticesinde yaklaşık 7,4 milyar TL’lik ihraç gerçekleştirdik" dedi...



Vakıf Katılım'ın 2018 yıl sonunda net dönem kârı 325,4 milyon lira oldu.

"20 ayda yaklaşık 7,4 milyar TL’lik ihraç gerçekleştirdik”

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, 2018 yılında KOBİ’lerin finansal ihtiyaçlarına kolayca ulaşmalarını sağlamak üzere hayata geçirilen projelere destek olmaya devam ettiklerini söyledi. 

Hem yurt içinde hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dâhil etmek, fonlama kaynaklarını çeşitlendirmek ve toplanan fonları daha fazla kişiye ulaştırmak için faaliyetleri sürdürdüklerini ve nitelikli yatırımcıya satış yöntemini kullanarak kira sertifikası ihraçları aracılığıyla piyasaya yeni fon sağladıklarını ifade eden Göktaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kira sertifikası ihraçlarımız ile son 20 ayda, Vakıf Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden 37 ihraç neticesinde yaklaşık 7,4 milyar TL’lik ihraç gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız sonucunda fonlama kaynaklarımızı çeşitlendirirken diğer yandan, Katılım Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden yaptığımız 7 ihraç neticesinde de yaklaşık 903 milyon TL’lik ihraç ile özel sektör şirketlerinin faizsiz sermaye piyasası araçlarını kullanmalarına aracılık ettik. Ayrıca, Katılım Varlık Kiralama aracılığıyla 2019 yılı ilk çeyreğinde planlanan ilk özel sektör yurt dışı sukuk ihracımızı yapabilmek için 250 milyon dolar tutarında SPK ihraç tavanı onayı aldık."


Geri Dön