03 / 05 / 2024

Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı kazandıklarını gayrimenkule yatırıyor!

Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı kazandıklarını gayrimenkule yatırıyor!

Dünya şampiyonu olan Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı’nın Kaptanı Gürkaynak, kazandıkları paralarla gayrimenkul ve altın aldıklarını söyledi.



Türkiye'nin örnek aldığı kadın sporcular, tutumlu çıktı. Erkek sporcular kazandığını arabalara harcarken, kadınlar kazandıklarını altın ve gayrimenkule yatırıyor.

Sabah Gazetesi'nden İbrahim Acar'ın haberine göre, Dünya Şampiyonu olan Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı'nın Kaptanı Melis Gürkaynak, bu sporun en fazla 30-35 yaşına kadar yapıldığı için bütün kadın sporcuların tasarruf ettiğini ifade etti.

ALTINA YATIRIM

Normal meslek sahiplerinin kariyerinde bir yerlere geldiği 30'lu yaşlarda kendilerinin neredeyse emekli olduğunu dile getiren Gürkaynak, "Ben 15 yaşında Vakıfbank'ta A takımına çıktım. Para kazanmaya başladım. Ama o zamanlar bu para harçlık seviyesindeydi. Ben de o yaşlarda bile kazandığım paralarla altın aldım. Şimdi ise gayrimenkul yatırımları yapmayı tercih ediyorum. Vakıfbank Voleybol takımındaki diğer arkadaşlarım da garanti yatırım diye ya gayrimenkul alıyor ya da altına yatırım yapıyor" açıklamasında bulundu.

TASARRUFU ÖĞRENİYORUZ

Sporcuların yatırım konusunda daha bilinçli davrandığını sözlerine ekleyen Gürkaynak, "Bizler küçük yaşlardan itibaren disiplinli ve ağır bir temponun içine girdiğimizden dolayı diğer meslekler için genç denebilecek yaşlarda sporu bırakıyoruz. Bu nedenle herkes en baştan tasarruf etmeyi planlıyor. Bütün takım böyle düşünüyor" dedi. Aktif sporu bıraktıktan sonra ise kariyer olarak antrenör olmayı tercih edenlerin ağırlıklı olduğunu belirten Gürkaynak, kendisinin de spordan sonraki kariyerini planlayarak üniversite eğitimi aldığını kaydetti.

KULÜPTE KALMAK İSTERİM

Gürkaynak, "Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdim. Reklamcılık alanında da yüksek lisans yaptım. Spordan sonraki kariyerimde kulüpte kalmak ya da reklam ajansının spor bölümünde çalışmak istiyorum" diye konuştu.

SPORLA UĞRAŞAN ÇOCUK 1 ADIM ÖNDE

Maçlara küçük kızların geldiğini ve bir zamanlar kendisinin yaptığı gibi imza aldıklarını belirten Gürkaynak, "Onlarla konuşuyorum. Birçoğu voleybolcu olmak istediğini söylüyor. Benim gençlere tavsiyem mutlaka bir spor dalı ile ilgilenlesinler. Çünkü sporla uğraşan çocuk, çalışma hayatında 1 adım önde başlıyor. Çünkü şirketler, takım oyuncusu olan insanları işe almak istiyor. Takım oyunu oynamayı ise en iyi sporcular bilir" açıklamasında bulundu.


Geri Dön