25 / 07 / 2024

Vakıfbank, Gelire Endeksli Senetler için talep topluyor! 22 Haziran'da sona erecek!

Vakıfbank, Gelire Endeksli Senetler için talep topluyor! 22 Haziran'da sona erecek!

VakıfBank, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senetleri (GES) için talep toplama sürecini başlattı. 22 Haziran atrihine kadar sürecek talep toplama için asgari miktar 1.000 lira olarak açıklandı.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Sadece gerçek kişilere ilişkin sürdürülen ve asgari talep tutarının 1.000 lira şeklinde açıklandığı GES talep toplama işlemlerinde kupon ve anapara ödemeleri VakıfBank aracılığıyla gerçekleştirilecek. 182 gün vadeli GES’in ilk kupon ödemesi 23 Eylül 2022; ikinci ödemesi ise 23 Aralık 2022'de yapılacak.

Vakıfbank, Gelire Endeksli Senetler için talep topluyor! 22 Haziran da sona erecek!

GES talebinde bulunmak isteyen kişilerin VakıfBank şubeleri, İnternet Bankacılığı, VakıfBank Mobil ya da 08502220724 numaralı VakıfBank Müşteri İletişim Merkezi aracılığıyla başvuru yapması yeterli oluyor. 

GES’lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden (KEGM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olacak ve senetlerin getirileri ile ilgili ödemelerin hesaplanmasında DHMİ ve KEGM tarafından bütçeye aktarılan üç aylık hasılat paylarının toplamı dikkate alınacak. Kupon ödemeleri, Hazine tarafından belirlenen getiri oranının hasılat payı tutarları gerçekleşmeleri sonucunda hesaplanan endeks değeriyle yeniden değerlenmesi yöntemiyle belirlenecek. 

GES dönemi bugün başladı! Talepler toplanıyor! Başvuruları bu bankalardan yapabilirsiniz!

GES nedir? GES ne anlama geliyor? Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

Kripto parası olanlar dikkat! Uzman ismin tahmini korkuttu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön