29 / 04 / 2024

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM'de!

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM'de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, vakıflar adına tescil edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 



Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Arslan Kabukcuoğlu, sorularının Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanmasını talep etti. Kabukcuoğlu, "Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla" dedi. İYİ Partili Kabukcuoğlu, "Vakıflar Genel Müdürlüğü, Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesiyle ilgili yapılan açıklamada;“ 2008 yılında yürürlüğe giren 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun Vakif yoluyla meydana gelip, her ne suretle olursa olsun hazine, belediye, özel idareler, köy ve tüzel kişiliğin mülkiyetine geçmiş vakıf kültür varlıkları mazbut vakfına devrolunur' hükmü yer almaktadır. Kanun hükmü gereğince İstanbul özelinde ve belediye mülkleri ile sınırlı kalmaksızın Kulei Zemin Vakfına ait Galata Kulesi, 3. Selim döneminde inşa edilen Selimiye Kışlası, Sultan 1. Mahmud Vakfı adına Adile Sultan Sarayı, Beyazıt Hanı Veli Vakfından Pera Palas Otel, Vefa Lisesi, Şişli Etfal Hastanesi, Sait Halim Paşa Yalısı gibi İstanbul'da ve Türkiye genelinde 1014 taşınmaz vakıfları adına tescil edilmiştir.” dedi" diye konuştu.

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun soruları:

1-  Açıklamada yer alan diğer 1014 taşınmazın tam listesi nedir? 

2- 2008'deki kanun düzenlemesine dayandırılarak yapılan söz konusu taşınmazların devir tarihleri nelerdir? 

3- Anılan yerlerin ve Gezi Parkı'nın vakıf kültür varlığı olup olmadığına ilişkin belge var mıdır? 

4- Galata Kulesi, 3. Selim döneminde inşa edilen Selimiye Kışlası, Sultan 1. Mahmud Vakfı adına Adile Sultan Sarayı, Beyazıt Hanı Veli Vakfından Pera Palas Otel, Vefa Lisesi, Şişli Etfal Hastanesi, Sait Halim Paşa Yalısı ve Gezi Parkı'nın basında ve açıklamada belirtilen ve kanundaki tam ifadeyle "vakıflar yoluyla meydana geldiğini" gösteren tapu sicili veya benzeri dayanak belgeler nelerdir? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön