15 / 05 / 2024

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, vakıflar adına tescil edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Vakıflar'dan İstanbul Ataşehir'de 739 milyon TL'lik otel yapım ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Genel Müdürlüğü, Ataşehir Yenisahra'daki 6 bin 793 metrekarelik arsaya yapım ve onarım karşılığı 5 yıldızlı otel yapımı için 27 yıllığına kiralama ihalesine çıkıyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

Vakıflar'dan kiracıya yüzde 900 zam! Kasım 2023'te 1.125 TL olan evin kirası şimdi 10 bin TL!

Vakıflar, Ankara'da bir konuta yaptığı fahiş kira zammıyla gündeme geldi. Yüzde 900'lük zammın kamu yararına olduğu ve yıkılan kültür varlıklarının ihyası için kullanılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

Hükümet kira zammına yüzde 25’lik tavan uygulaması yaparken kamu kurumları ise fahişin de ötesinde zam istiyor. Daha önce Hatay Arsuz konutlarında 1800-2400 lira olan kiraları 18 bin liraya çıkarken Vakıflar Genel Müdürlüğü şimdi de Eskişehir’deki kiracılarından yüzde 1000 zam istediği açıklandı.

1942 yılında Vakıflar Müdürlüğü'nden 1.000 liraya satılık ev!

1942 yılında Vakıflar Müdürlüğü tarafından 1.000 liraya ev satılıyormuş. İhale ile satılacak olan ev Halilağa Vakfı'na aitmiş. İşte detaylar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman başlıyor? Detaylar burada!

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları, yeni eğitim-öğretim dönemine hızla yaklaştığımız şu günlerde öğrencilerin dikkatini çekiyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı amaçlayan VGM, ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvurularını online sistem üzerinden almaya hazırlanıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü İzmir'in göbeğindeki gayrimenkulü 35 yıllığına kiraya verecek!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İzmir Konak, Ahmetağa Mahallesinde yer alan gayrimenkulü restorasyon veya onarım karşılığı kiraya verecek. Söz konusu ihale 15 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yapım karşılığı kiralama ihalesi! Yatırımcılar dikkat!

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Şehitkamil ve Şahinbey'de yapım karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştirecek. İşte yatırımcıların radarına giren ihale ilanı...

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM'de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, vakıflar adına tescil edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar Haberi

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Arslan Kabukcuoğlu, sorularının Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanmasını talep etti. Kabukcuoğlu, "Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla" dedi. İYİ Partili Kabukcuoğlu, "Vakıflar Genel Müdürlüğü, Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesiyle ilgili yapılan açıklamada;“ 2008 yılında yürürlüğe giren 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun Vakif yoluyla meydana gelip, her ne suretle olursa olsun hazine, belediye, özel idareler, köy ve tüzel kişiliğin mülkiyetine geçmiş vakıf kültür varlıkları mazbut vakfına devrolunur' hükmü yer almaktadır. Kanun...