27 / 04 / 2024

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.



TVF sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TVF’nin finansal piyasalarda istikrar ve derinliği destekleme misyonu kapsamında Ziraat Bankası A.Ş, Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve Türkiye Vakıflar Bankası TAO’nun sermaye yapılarının kuvvetlendirilmesi için çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar lira artırılması amacıyla gerekli çalışmalar tamamlandı.

Bu doğrultuda, Ziraat Bankası A.Ş’ye 49,7 milyar TL,Türkiye Halk Bankası A.Ş.’ye 30 milyar TL ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.’ya 32 milyar TL çekirdek sermaye artırımı yapılmış olup, TVF’nin Türkiye Halk Bankası A.Ş’deki ortaklık payı yüzde 87,7 oranından yüzde 91,5 oranına, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O'daki ortaklık payı ise yüzde 64,8 oranından yüzde 74,8 oranına yükselmiştir.

Türkiye Varlık Fonu ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Gerçekleştirilen güçlü sermaye artışıyla kamu bankalarının sermaye yeterlilik rasyolarının iyileştirilmesinin yanında, küresel piyasalarda yaşanabilecek dalgalanmalara karşılık olarak bankaların finansal gücünün artırılmasıyla büyüme stratejilerine katkı sağlanması, reel sektörün desteklenmesi ve Türkiye’de yaşanan deprem felaketinden etkilenen depremzedelerin finansman ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmıştır.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön