09 / 05 / 2024

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.



İlgili işlemin finansmanı, Hazine ve Maliye Bakanlığınca ikrazen ihraç edilen özel tertip Devlet İç Borçlanma Senetleri’nin piyasa rayicinden bankalara satışından kazanılacaktır.”

İKİ YENİ BANKA KURULUYOR

Öte yandan, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu, (BDDK) iki yeni banka kurulmasına ve bir bankaya faaliyet izni verilmesini onaylarken, kurulacak bankalardan birinin ismi ‘Ziraat Dinamik Banka’ olurken, diğeri ise ‘Asır Yatırım Bankası A.Ş.’ oldu.

Türkiye Varlık Fonu ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

BDDK, iki yeni banka kurulması ve bir bankaya da faaliyet izni verilmesiyle ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Alınan karar sonrası; Ziraat Bankası ve iştiraklerinin ortaklığıyla 2,5 milyar Türk Lirası sermayeli 'Ziraat Dinamik Banka' adıyla bir dijital banka kurulması onaylandı. Bunun yanı sıra, kurucu ortaklar Hardan Ayyed, Mohammed Noori Ayyed, Noor Ayyed, Vadeea Ayyed ve Vedat Ayyed tarafından 600 milyon Türk Lirası kuruluş sermayeli 'Asır Yatırım Bankası A.Ş. adıyla bir banka kurulması da onaylanırken Hayat Finans Katılım Bankası'na da etkinlik izni verildi.

Aile Bakanlığından çocuklu ailelere yeni sosyal yardım geliyor! Bu para nisanda hesaplara yatacak!

Uzman ekonomistlerden peş peşe yıl sonu dolar tahminleri! En yüksek ve en düşük tahminler açıklandı!

Dünyaca ünlü dev bankadan sürücüleri üzecek peş peşe yıl sonu petrol tahmini! Üç haneli rakamlar mı geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön