28 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

Hükümet kira zammına yüzde 25’lik tavan uygulaması yaparken kamu kurumları ise fahişin de ötesinde zam istiyor. Daha önce Hatay Arsuz konutlarında 1800-2400 lira olan kiraları 18 bin liraya çıkarken Vakıflar Genel Müdürlüğü şimdi de Eskişehir’deki kiracılarından yüzde 1000 zam istediği açıklandı.



CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklama kapsamında,  Vakıflar, Eskişehir’de mesken ve tarla olarak kullanılan vakıf arazilerine astronomik bir zam yaptı. CHP’li Çakırözer, “Bu yapılan vicdansızlıktır” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Vakıflar Genel Müdürlüğü, Eskişehir köylüsünün mesken ve tarla olarak kullandığı vakıf arazilerine astronomik zamlar yapıldı. Bu kapsamda da evi, bahçesi, tarlası vakıf arazisi üzerinde olan binlerce köylümüzün kirasına yüzde 1000 oranında zam geldi diyerek ve şunları söyledi: “Üç bin liralık bedel olan 30 bin  TL'ye kadar çıkarıldı. Vakıf arazisi üzerinde konutu bulunan kişiler yüksek kira zammı nedeni ile evlerini boşaltacak, çiftçiler tarım ve hayvancılıktan kopacaklar. Emekliye, memura maaş zammına gelince enflasyonu yüzde 40-50 olarak gösterenler, çiftçiden, köylüden yüzde 1000 zamlı kira istiyor. Bu yapılan ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır." dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce uygulanan fahiş kira artışlarına yönelik  de ”2 bin 500 lira veriyor, ev sahibi kirayı 7 bin 500 liraya çıkarıyor. Ya verirsin ya evden çıkarsın diyor. İnsaf ev sahibi, sende vicdan var mı?" demişti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KİM TARAFINDAN KURULDU?

Daha açık bir söyleyişle Türkiye Büyük Millet Meclisi, 429 Sayılı Kanun ile Şer'iye ve Evkaf Vekâleti'ni kaldırmış, yerine Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vakıflar Umum Müdürlüğü'nü kurmuştur.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE İŞ YAPAR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Genel Müdür aynı zamanda Vakıflar Meclisinin de başkanıdır. Genel Müdür alınan kararları yürütmeye yetkili ve görevlidir. Buna göre, Genel Müdürün çeşitli nedenler ile ilgili olarak görevinde bulunmadığı durumlarda Genel Müdüre vekâlet eden Meclis Başkanlığına da vekâlet eder. Meclisin çalışmasına ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

İstanbul Park tahliye ediliyor! Yıl sonunda boş olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğrenim burs başvurularını açıkladı


Geri Dön