28 / 04 / 2024

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iş yeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını dile getirdi.



Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün işyeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını açıkladı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz açıklamasında “Hükümet, kira zamlarına yüzde 25 sınırı uygulaması yapıyor. Fakat, Vakıflar Genel Müdürlüğü iş yerlerine yüzde 400, konutlara yüzde 800’e yaklaşan zam yapıyor. İtiraz eden kiracılara da ‘Beğenmiyorsan çık’ diyor. Bana yüzde 465 oranında zam yaptılar dava açtım. Fakat mahkeme Vakıfları haklı buldu. Bu nasıl sistem’ diyerek tepki verdi.

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Manisa’daki 300’e yakın kiracısına yaptığı zamma tepkiler gecikmedi.

2023'te kendisine yapılan yüzde 465 zammı yargıya taşıyan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, ekonomik kriz yaşayan esnafın bu zamlarla beraber daha da mağdur edileceğini dile getirdi.

YÜZDE 465 ZAM YAPTILAR

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 33 senelik vakıflara ait iş yerinde kiracı olduğunu dile getiren Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, “ Bize 2023'te yüzde 465 zam yapıldı. Söz konusu konuyu yargıya taşıdık. Mahkeme vakıf yönetmeliği maddesini dikkate alarak bizi haksız buldu. İtiraz ettik ve hâlâ yargı süreci sürüyor. 2024 yılı için de yüzde 400 ile 800 oranında zam kiracılara tebliğ edildi. Devlet, ‘kiracıya yüzde 25’den fazla zam yapamazsın ‘diyor. Fakat Vakıflar yüzde 800’ü bulan zam yapıyor. Bu nasıl bir adalet. Kiracı ve konutta oturanlar olarak bu zamları nasıl ödeyeceğiz. Bunu birileri açıklasın” dedi.

Mahkemelerin de kiracının değil, vakıfların yanında olduğunu belirten Bahattin Akyüz, “ Mahkeme kiracıyı haksız vakıfları haklı buluyor. Hatta, ‘kabul etmezsen işyerinden çık’ diyor. Acilen Vakıflar kiracılarına bir çözüm bulunması gerekiyor. Kiralar çok yüksek” dedi.

9 dev AVM için konkordato talebinde bulunuldu! Başta Marmara Forum ve Forum İstanbul geliyor...

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Asgari ücret 17 bin 2 TL oldu, herkes bu soruyu sordu: 2 TL’ye ne yapılır? İşte 1 lotu 2 TL'nin altında olan şirketler!


Geri Dön