29 / 04 / 2024

Vakıflar'ın kiracısı olan GSM operatörünün baz istasyonu yıkılacak!

Vakıflar'ın kiracısı olan GSM operatörünün baz istasyonu yıkılacak!

Antalya 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Fabrikalar Mahallesindeki bir baz istasyonunun yıkılmasına karar verdi. Fabrikalar Mahallesi sakinleri, mahkemenin baz istasyonunu yıkılmasına yönelik kararı bir basın toplantısı düzenleyerek duyurdu



Basın açıklamasını, baz istasyonunun yıkılması için mahalleliler adına dava açan 8 kişiden biri olan Birsen Tanyeli okudu. Tanyeli, bir cep telefonu şirketi tarafından 2009 yılında kurulan baz istasyonunun inşaatı sırasında başta Valilik olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara başvurarak, baz istasyonunu istemediklerini bildirdiklerini açıkladı. Tanyeli, başvuruların sonuç vermemesi üzerine konuyu hukuk alanına taşıdıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"İstasyonun üzerinde bulunduğu arazinin sahibi olan Vakıflar Müdürlüğü ile kiracı konumunda olan cep telefonu şirketi hakkında dava açtık. Çünkü baz istasyonu, mahallemizde yaşayanlar olarak hem bizlerin hem de bulunduğu alanda, alışveriş merkezleri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu, kreşler, sağlık ocağı ve okulların bulunduğu bölge olması itibarıyla birçok insanın sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Mahallede yaşayan birkaç kişi kanser oldu."

Antalya 5. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada, mahalledeki baz istasyonunun kaldırılması yönünde karar çıktığını ifade eden Tanyeri, Antalyada ilk kez mahkemenin baz istasyonunun yıkımı için karar verdiğini ve adaletin yerini bulduğunu belirtti.

Davayı açan Mimarlar Odası Antalya Şubesi hukuk müşaviri Sevda Mesci, sadece maddi zararın değil, baz istasyonunun insanlarda yarattığı psikolojik baskının da bir hastalık olarak kabul edilmesi gerektiğini göz önünde bulunduran mahkemenin verdiği kararın, Antalyada diğer mahallelerdeki baz istasyonları için de örnek olacağını ifade etti.


Geri Dön