25 / 08 / 2024

Belediyelerden Kocaeli ve Gaziantep’te satılık 3 arsa! Büyükşehirlerde imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Belediyelerden Kocaeli ve Gaziantep’te satılık 3 arsa! Büyükşehirlerde imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Kocaeli ve Gaziantep’te yer alan imarlı arsalar satışa çıkarıldı. Konut, depolama ve sanayi alanı imarlı arsaların satış ihaleleri 4 Eylül ve 9 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.



Kocaeli ve Gaziantep’te yer alan imarlı arsalar için satış ihalesi düzenleniyor. Çayırova Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Kocaeli Çayırova’da yer alan arsaların alanları 834,24 metrekare ve bin metrekare olarak açıklandı.

Muhammen bedelleri 10 milyon 428 bin TL ve 18 milyon 950 bin TL olarak açıklanan arsaların geçici teminat bedelleri ise 312 bin 840 TL ve 568 bin 500 TL olarak açıklandı.

Konut ve depolama alanı imarlı arsaların satış ihaleleri 9 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00 ve 14.30’da gerçekleştirilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve K.Karadinek Mahallesi’nde yer alan arsanın ise muhammen bedeli 156 milyon 228 bin 690 TL olarak açıklanırken, geçici teminat bedeli ise 4 milyon 686 bin 860 TL olarak açıklandı.

Küçük sanayi alanı imarlı arsanın satış ihalesi 4 Eylül 2024 tarihinde saat 15.30’da gerçekleştirilecek.

KOCAELİ’DE KONUT VE DEPOLAMA ALANI İMARLI ARSALAR

Çayırova Belediye Başkanlığı’nın satışa çıkardığı ve muhammen bedelleri 10 milyon 428 bin TL ve 18 milyon 950 bin TL olarak açıklanan arsaların satış ihaleleri 9 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00 ve 14.30’da gerçekleştirilecek.

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR 
Kocaeli İli Çayırova Belediye Başkanlığından:

1-Belediyemize ait taşınmazın satış ihalesi, aşağıdaki tabloda belirtilen gün ve saatte Encümen Toplantı Salonunda, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a Maddesine göre “Kapalı Teklif Usulü” çerçevesinde muhammen bedelin arttırılması suretiyle yapılacaktır.

2- Bu ihaleden doğacak, her türlü vergi, resim, tapu harcı vb. masraflar alıcıya aittir. Damga vergisi (binde 5.69) tahsil edilecektir. 3- 18/01/2017 tarih 6770 sayılı kanunun 8. Maddesi ile değiştirilen 3065 sayılı KDV kanununun 17/4-p maddesi gereğince KDV alınmayacaktır. 4- Kesinleşen ihale kararının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ihale bedelinin tamamı ödenecektir. 5- İhale dosyasını Çayırova Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğüne en geç 09/09/2024 ihale tarihi günü, saat 12.30’dan önce vermeleri gerekmektedir.
6- İdareye verilen bütün belgelerin aslı veya noter onaylı suretleri sunulabileceği gibi İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihale tarihinden önce İdare tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini dosyalarına ekleyebilirler. 7- İhaleye katılmak isteyenlerin Belediye Emlak İstimlak Müdürlüğüne müracaatı gerekmekte olup; Şirketlerin;
a) Şartname ve Ekleri (İdareden alınacak) b) İmza sirküleri
c) Ticaret odası (sicil gazetesi) belgesi, Faaliyet Belgesi, Sicil Tasdiknamesi d) Geçici teminat.(Makbuz veya Teminat Mektubu süresiz olacak) e) Çayırova Belediyesine borcu olmadığına dair belge f) İhale Şartnamesi Satış Bedeli Makbuzu Şahıslar;
a) Şartname ve Ekleri (İdareden alınacak) b) İmza Beyannamesi
c) İkametgâh Belgesi, Nüfus cüzdan sureti, Kimlik fotokopisi d) Geçici teminat.(Makbuz veya Teminat Mektubu süresiz olacak) e) Çayırova Belediyesine borcu olmadığına dair belge f) İhale Şartnamesi Satış Bedeli Makbuzu Yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ihale gün ve saatinde Çayırova Belediye Encümeninde hazır bulunmaları gerekmektedir Belediye ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İlan olunur.


Belediyelerden Kocaeli ve Gaziantep’te satılık 3 arsa! Büyükşehirlerde imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!


GAZİANTEP’TE SANAYİ ALANI İMARLI ARSA 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan küçük sanayi alanı imarlı arsanın satış ihalesi 4 Eylül 2024 tarihinde saat 15.30’da gerçekleştirilecek.

TAŞINMAZ SATILACAKTIR 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

1- İHALENİN KONUSU:
Şehitkamil İlçesi, K.Karadinek Mahallesinde bulunan, aşağıda ada, parsel numarası, tapu alanı, imar durumu, m2 rayiç bedeli, muhammen bedeli ve geçici teminat tutarı belirtilen taşınmazın satışı işidir.

2- İHALENİN YAPILIŞ ŞEKLİ:
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü artırma suretiyle yapılacaktır.
3- İHALE ŞARTNAMESİNİN TEMİNİ VE BEDELİ:
İhaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişiler ihaleye ait şartnameyi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin web adresinden (https://www.gaziantep.bel.tr/tr/ihaleler) temin edeceklerdir. Çıktısı alınan şartname, ihaleye teklif vermeye yetkili kişi tarafından imzalanarak ihale dosyasına konulacaktır.
İhale şartname bedeli 500,00.-TL olup, bu bedel Belediyemiz veznesine veya Belediyemizin aşağıda iban numarası belirtilen hesabına yatırılabilecektir.
4- GEÇİCİ TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR:
İhaleye girecek gerçek veya tüzel kişiler, istekli oldukları taşınmazla ilgili geçici teminatı, Türkiye Vakıflar Bankası TR63 0001 5001 5800 7325 3734 30 iban nolu Belediyemiz banka hesabına yatırabileceği gibi bankalar veya özel finans kurumlarından alacakları, süresiz banka teminat mektubu da sunabilirler.
5- İHALENİN SAATİ, YERİ VE EVRAKLARIN TESLİM SÜRESİ:
Söz konusu yerlerin ihalesi 04.09.2024 Çarşamba günü, saat 15:30’da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonunca (Encümence) yapılacaktır.
İhaleye iştirak edeceklerin, aşağıda istenilen belgelerle birlikte İhale İşleri Şube Müdürlüğüne 04.09.2024 Çarşamba günü, saat 12.00’a kadar sıra alındılar karşılığında vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile göndermeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler nedeniyle süresinde Komisyon Başkanlığına ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
6- İSTENİLEN BELGELER:
Teklifler aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerecek şekilde hazırlanacaktır.
- A. İÇ ZARF
Teklif mektubundan oluşur. Teklif Mektubu, ihaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel
kişilerce veya kanuni vekillerince imzalanacak ve bu teklifte şartname ve eklerinin aynen kabul edildiği belirtilecektir. Teklifler hem rakamla hem de yazıyla açık olarak yazılacaktır. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti ve düzeltme bulunan teklifler reddedilecektir.
Teklif mektubu bir zarf (iç zarf) içerisine konulup kapatıldıktan sonra zarf üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olan açık adresi yazılacaktır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanacak ve mühürlenecektir.

- B. DIŞ ZARF
Dış zarf aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerir,
a) Teklif mektubunu içeren iç zarf,
b)Gerçek kişiler için Türkiye’de kanuni ikametgâhı olduğuna dair belge (Nüfus
Müdürlüğü’nden veya e-Devlet’ten temin edilecek),
c)Tebligat için Türkiye sınırları içerisinde adres göstermesi ve telefon numarası
bildirmesi,
ç) Tüzel kişiliğin Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge (İhale
tarihinin olduğu yıla ait olacak)
d) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları
ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi,
e) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri,
f) Vekâleten ihaleye katılan kişinin, istekli adına ihaleye katılabileceğine ilişkin noter
tasdikli vekaletname ile imza sirküsü,
g) İstekli tarafından her sayfası imzalanmış şartname ve sözleşme tasarısı,
ğ) Şartnamenin satın alındığına dair makbuzun aslı,
h) Şartnamede belirtilen geçici teminatın ödendiğine dair makbuz veya limit dahili banka
teminat mektubu,
ı) Belediyemize borcu olmadığına dair belge (İhale ilan tarihinden sonra alınmış)
- C) DIŞ ZARFIN KAPATILMASI
Yukarıda belirtilen belgeler ve iç zarf bir zarfa konarak kapatılacaktır. Bu zarfın üzerine
isteklinin adı-soyadı ve açık adresi ve teklifi ne ile ilgili olduğu yazılarak kapatılacaktır. İç zarfta olduğu gibi dış zarfında yapıştırılan yerinin mühürlenip imzalanması gerekmektedir.
İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.
 

 

Pandeminin ardından hareketlenen müstakil konut üretimi yavaşlıyor!

'Emekli olsam kaç lira maaş alırım' diyenler sakın duymadım bilmiyordum demeyin! İşte emekli maaşı hesaplama ekranı!

Boğaz'da lüks konut kalmadı! Ultra zenginler en çok İstanbul'da yaşamayı tercih ediyor!


Geri Dön