28 / 04 / 2024

Vali Mutlu: Okulları depreme dayanıklı hale getiriyoruz!

Vali Mutlu: Okulları depreme dayanıklı hale getiriyoruz!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp’te yaptırılan iki okulun açılışını gerçekleştirdi. Mutlu, "İstanbul’un en önemli meselelerinden birisi deprem. Okulların depreme dayanıklı hale gelmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi....



İstanbul İl Özel İdaresi tarafından Eyüp’te yaptırılan Esentepe ve Şehit Başçavuş Murat Taş İlköğretim okullarının açılış töreni gerçekleşti. Törene; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Hayrettin Çelik, Eyüp Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Vali Mutlu, İstanbul’un en önemli meselelerinden birinin deprem olduğunu ve okulların depreme dayanıklı hale gelmesi için çalışmaların yapıldığını söyledi. Mutlu, “Başta okullarımız, sağlık müesseselerimiz olmak üzere hepimizin konuyla ilgili duyarlılığını geliştirmesi ve şiddetli depreme yüzde yüz hazır hale gelmesi büyük önem taşıyor.” diye konuştu.


Bir yıl içerisinde açılan derslik sayısının 3 bin 350 olduğunu belirten Mutlu, şöyle devam etti: “Bu yılın sonuna kadar buna 900 derslik daha ekleyeceğiz. Eğitimde bir rekor yılıdır. Devam etmekte olan ve 2014’te açılışını yapacağımız 2 bin 600 derslik daha yatırım programımızda inşallah 2014 yılında bunları da faaliyete geçireceğiz. Eğitim konusunda ciddi bir performans gösterdik, eğitimimiz nefes aldı. Artan nüfusumuza ve öğrenci sayımıza rağmen dersliklerimize daha az öğrenci, daha fazla laboratuvar, daha fazla spor tesisi ve donanımla yeni okullar açıyoruz.” ifadelerini kullandı.


Vali Mutlu, Şehit Başçavuş Murat Taş İlköğretim okulunun 40 derslikten, Esentepe ilköğretim okulunun ise 44 derslikten oluştuğunu söyledi. Mutlu, açılan iki okulda da kütüphane, spor salonu, resim, müzik, bilgisayar dersliği, son teknolojiye sahip laboratuvarların bulunduğunu belirtti.


Törenden sonra Vali Mutlu, açılışı gerçekleştirilen okulları gezdi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön