28 / 04 / 2024

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.



İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki birinci derece sit alanı olan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya ilişkin "Millet Bahçesi" projesi ile ilgili imar planları hazırlanmış, bölge sakinleri de buna karşı eylem balşatmıştı. Söz konusu projeyle ilgili son dakika haberine göre İstinaf mahkemesi  imar planlarının iptal edilmesi kararını onadı.

VALİDEBAĞ KORU OLARAK KALACAK!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Üsküdar Belediye Başkan aday adayı olan avukat Onur Cingil kararı istinaf mahkesenin onama kararını sosyal medya hesabından duyurdu.

Cingil yaptığı paylaşımda: "Başından beri dedik. 'Validebağ, korudur koru kalacak' dedik. 'Validebağ, bahçe değil korudur' dedik. Millet Bahçesi Projesi ile ilgili olarak açtığımız davada iptal kararı istinaf mahkemesinin kararı ile kesinleşti. Tüm Üsküdarlılara, ülkemizin her köşesine hayırlı olsun" ifadeleriyle duyurdu. 

Validebağ Korusu nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi resmen iptal edildi!

VATANDAŞLAR 2 YILDIR DİRENİYORDU...

İstanbul Üsküdar'da yer alan Validebağ Korusu’nda yapılmak istenen "Millet Bahçesi" projesi ve bu çerçevede hazırlanan imar planı değişikliğine karşı vatandaşlar 2 yıldır direniyordu.

Bu kapsamda bölge sakinleri ve çevreciler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AKP’li Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne dava açmıştı.

Daha önce açılan davalarda imar planlarının yürütmesi durdurulurken, 30 Kasım tarihinde İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nde görülen iki farklı davanın sonuçlarına göre Millet Bahçesi projesi ve projenin imar planları iptal edildi. 

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ  RESMEN İPTAL EDİLDİ!

Projeyi iptal eden mahkeme kararına göre, “Dava konusu işlemlerde hukuka ve kamu yararına uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır” ifadelerine yer verildi.

 İmar planlarının iptali için de şu ifadeler kullanıldı:  “Dava konusu planlarda, şehircilik ilkelerine, planlama esasları ve tekniklerine, kamu yararına ve hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varıldı” denildi. 

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Validebağ Korusu orman ve sit alanı mı?

Geri Dön