28 / 04 / 2024

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.



İstanbul ili, Üsküdar ilçesinde bulunan ve 1. derece sit alanı olan Validebağ Korusu için çıkartılan imar planları için sevindiren bir gelişme daha yaşandı. Talana açılması beklenen Validebağ Korusu, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

VALİDEBAĞ KORUSU'NDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedilen kararı, avukat Onur Cingil duyurdu. Cingil, mahkeme kararını paylaşarak,  güzel haberi verdi.

Cingil, güne güzel bir haberle başlayalım diyerek müjdeyi şöyle verdi '' Validebağ Korusu'nu talana açacakken iptal ettirdiğimiz imar planlarına ilişkin karara yapılan başvuru İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Validebağ yine koru kaldı. Yaşamı katletme çabalarına artık son ver Üsküdar Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı." ifadelerini kullandı.

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra talana açılacak kararı da iptal oldu!

 VALİDEBAĞ KORUSU'NDA NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu’nda yapılması planlanan 'millet bahçesi' projesine karşı vatandaşların direnişi 2 yıla yakın sürüyordu. Bu kapsamda bölge sakinleri ve çevreci vatandaşlar; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AKP’li Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni dava etti.

Daha önce açılan davalarda imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bu sefer ise çevre savucularına mahkemeden sevindiren iki haber geldi. 30 Kasım tarihinde İstanbul Altıncı İdare Mahkemesi’nde görülen iki farklı davanın sonucu 3 Ocak tarihinde tebliğ edildi. Gelen sonuçlara göre, bir sonuçta millet bahçesi projesi, diğerinde ise projenin imar planları tek tek iptal edildi. 

Projeyi iptal eden mahkeme kararına göre, “Dava konusu işlemlerde hukuka ve kamu yararına uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır”  ifadelerine yer verildi.

İmar planlarının iptali için da şu ifadeler yer aldı: “Dava konusu planlarda, şehircilik ilkelerine, planlama esasları ve tekniklerine, kamu yararına ve hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varıldı” denilldi.

KİPTAŞ Kent Etiler'de son dakika! 1.361 konutluk dev projede imalat çalışmaları başladı! 

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

Beykoz Yavuzselim Mahallesi 13. Etap imar uygulaması askıda!

 


Geri Dön