29 / 04 / 2024

Validebağ'da direnişe devam!

Validebağ'da direnişe devam!

Yürüyüş yolu üzerinde bulunan AKP Acıbadem Mahallesi İrtibat Bürosu önünde bir grup çevik kuvvet ekibi ve de bir adet TOMA ile önlem alınması dikkat çekti.



Çamlıca Konakları'na yürüyen kitle burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Avukat Can Atalay yaptı. Atalay, "Burada başından beri hukuksuz bir şekilde inşaat yapılmaktadır, biz cami inşaatına karşı değiliz. Burada bizzat Üsküdar Belediye başkanı 1 lilmi Türkmen sosyal tesis yapılacağını söylemiş ardından sadece cami yapacaklarını söylemiştir. 10 gün önve verilen yürütmeyi durdurma kararı uygulanmamış buradaki ağaçlar katledilmiştir. 


Şimdi de yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Burada hukuk bitti. Burada yapılmak istenen yeşil alan katliamına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

İnşaat alanında yapılan açıklamanın ardından Validebağ Korusu'na yürüyüşe geçildi. 

Belediye karara uymadı Validebağ'da Üsküdar Belediyesi, söz konusu alanda önce plan değişikliğine gitmiş, yeşil alanı "dini tesis alanı"na çevirmişti. Cami için en az 5 bin, mescit için en az 2 bin metrekare alan olması gerekmesine rağmen 1200 metrekare alanda cami inşaatına başlayan Üsküdar Belediyesi. yürütmeyi durdurma kararına da 10 gün boyunca uymamıştı. Davada görevli bilirkişi heyeti de raporunda "Söz konusu alanın "1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Tadilatı ile yeşil alandan çıkartılarak cami alanına alınmasının plan yapım ve yöntem ve tekniklerine uygun olmadığı kanaatindeyiz" demişti. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön