28 / 04 / 2024

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...



AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Meclis'te AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ie basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda önemli açıklamarda bulunan Kayhan Türkmenoğlu, "Van, Asya'ya açılan kapımızdır" dedi. 

Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında İstanbul,  Ankara  ve İzmir'den sonra 4. sırada geldiğine dikkat çeken Türkmenoğlu, Van depremleri ile ilgili de konuştu. 

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4 üncü sırada!

2011 DEPREMİNDEN BUGÜNE 26 BİN 700 KONUT TESLİM EDİLDİ 

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, 2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, 9 bin 682 derslik, 8 bin 279 kişi kapasiteli yükseköğrenim kurumu, 54 spor tesisi ile kentin adete yeniden imar edildiğini vurguladı. 

Burhan Kayatürk de 1976 yılında meydana gelenÇaldıran depreminde babası ve kardeşini kaybettiğine dikkat çekerek kardeşinin cenazesine 3,5 ay sonra ulaşabildiklerini söyledi. 

Kayatürk, 2011 yılında meydana gelen Van depreminde o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3,5-4 saat içerisinde kabine üyelerinin yarısıyla bölgeye geldiğinin altını çizdi. 

Bu kapsamda, ilk senenin sonunda 17 bin 250 konutun vatandaşlara teslim edildiğine vurgu yapan Kayatürk, "Van yeniden ayağa kaldırıldı; Van'ın yanına bir Van konuldu" açıklamasında bulundu.

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4 üncü sırada!

VAN'IN RİSKLİ BÖLGELERİ TEK TEK AÇIKLANMIŞTI 

Ekim'in son günlerinde peş peşe depremler yaşanan Van'da tedirginlikler artmıştı. Bu kapsamda önce Van Tuşba'da 4 büyüklüğünde, ardından da Van Başkale'de 4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Doç. Dr. Hamdi Alkan bu depremlerden önce önemli açıklamalarda bulunmuş ve riskli bölgeleri tek tek sıralamıştı. 

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4 üncü sırada!

Doç. Dr. Hamdi Alkan, konuya ilişkin açıklamasında "Van Gölü ve civarında birçok fay ve fay zonumuz var. En son 2011 yılında yaşadık. Bu aktif faylar, belli zamanlarda deprem üretiyor ve üretmeye de devam edecekler" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Van Gölü'nün doğusunun, batısına göre daha riskli olduğunun altını çizen Alkan, doğuda daha çok deprem beklediklerine işaret etti ve "Van Gölü'nü alıp, ikiye bölün. Doğusu, batısına göre daha yüksek riske sahip. Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş bu civara denk oluyor" bilgilerini verdi.  

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Hatay depremi açıklaması! 

Deprem riski taşıyan il ve ilçeler peş peşe sıralandı: 45 kent diri fay hattı üzerinde!

Hatay'da 4.8'lik deprem oldu, Prof. Dr. Okan Tüysüz resmen uyardı: En az 6 şiddetinde deprem bekliyoruz! 


Geri Dön