29 / 04 / 2024

Van Peynirciler Çarşısı'nda dükkanlar hazır!

Van Peynirciler Çarşısı'nda dükkanlar hazır!

Restorasyon çalışmaları tamamlanan, muhteşem bir görünüm kazanan Tarihi Peynirciler Çarşısı esnafları yeni yerlerine taşınarak açılışa hazırlanıyor. 



Van Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) tarafından geçen yıl Temmuz ayında tarihi Peynirciler Çarşısı'nda başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından esnaflar dükkanlarına taşınmaya başladı.

Van Haber'e göre; Van'ın tanıtımı ve kente ait marka değerlerin yaşatılması için aralıksız şekilde çalışan Büyükşehir Belediyesi, cumhuriyet dönemine ait tarihi Peynirciler Çarşısı'nı baştan aşağı yeniledi. 

Van Peynirciler Çarşısı nda dükkanlar hazır!

"Taşınma işlemlerine başladık"

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından taşınma işlemlerine başladıklarını dile getiren esnaflar, "Daha önce sakatatçı esnafı ile aynı ortamı paylaştığımız ve çarşımız eski olduğu için istenilen kalitede hizmet sunamıyorduk. Burada bir restorasyon ihtiyacı olduğu ortaya çıkınca, valimiz ve Büyükşehir Belediyemiz harekete geçtiler. Kısa süre içinde bizlerle de bir araya gelerek yenileme çalışmasına başlandı. Çalışmanın tamamlanmasıyla taşınma işlemlerine başladık. Bundan sonra hijyene uygun ve modern görünümlü bir çarşıda halkımıza hizmet edeceğiz" diye açıklama yaptılar. 


Geri Dön