28 / 04 / 2024

Van'daki kalıcı konutlar 2012 Ağustos sonunda bitecek!

Van'daki kalıcı konutlar 2012 Ağustos sonunda bitecek!

'Hedefimiz ağustos sonuna kadar kalıcı konutları bitirmek' diyen Erdoğan, memurları uyardı: Öğretim üyeliğini bırakacaksa bilemem. Ama 'Yüzüncüyıl'dan bir başka devlet üniversitesine gideyim' diyene izin vermeyiz



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün depremin ikinci kez vurduğu Van'daydı. Depremzedelere 'Hasarlı binalara girmeyin' çağrısı yapan Erdoğan, kenti terk etmek isteyen öğretim üyeleri ve memurları uyardı. Erciş'te halka seslenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

- Buralardaki üniversite öğretim üyeleri, devlet dairelerinde memurları, kimse bizden Van'ı 'terk etme' gibi bir şey istemesin. Eğer üniversite öğretim üyeliğini bırakacaksa onu bilemem. Ama 'Van Yüzüncüyıl'ı bırakayım da bir başka devlet üniversitesine gideyim' diye böyle bir şey bekliyorsa kusura bakmasın bizden böyle bir şey beklemesin, bunlara müsaade etmeyiz. Eğer bu ülkede profesörü, doçenti, akademisyeni eğer bu tür şeylerde terki diyar ederse benim vatandaşım ne yapacak

- Önce buna bizler katlanmamız lazım. Aynı şekilde devlet dairelerindeki memurlara söylüyorum onlar da bizden bu tür şeyler beklemesinler. Onlar da görevine devam edecekler. Bunlar, bizim kederde üzüntüde bir beraber olduğumuz günlerdir.

BU OYUNLARA GELMEYİN

- Burada bugün 10 civarında bakanım var. Hep beraber geldik. Bu, buraya verdiğimiz önemi gösteriyor. Siz diğerlerinin söylediklerini bırakın. Bunların yapacağı hiçbir şey yok, sadece istismar yapıyorlar. Bu istismarlara gelmeyin. Bu oyunlara gelmeyin.

- Biraz şu kış şartlarında zorda kalacağız, ama biz bütün imkanları seferber ederek, çadırla, konteynerle, yemekti, aştı, yiyecekti, ilaçtı her şeyiyle seferber olacağız. Ve inşallah bunları da Allah'ın izniyle atlatacağız.

- Kızılayımıza teşekkür ediyorum. Eksiklerimiz vardır, doğrudur, ama bunlar da aşılacak. Kolay değil. Bir anda devasa bir olay meydana geliyor. Bir anda her şeyi çözmek tabii mümkün değil, ama görüyorsunuz bu kadar kısa bir süre içinde de olaylara hakim olundu ve belli bir yere geldik. Şimdi de inşaatlara başlıyoruz ve süratle inşallah inşaatlara başlayıp hedefimiz Allah nasip ederse ağustos sonuna kadar kalıcı konutları büyük ölçüde bitirmek.

Hasarlı evlere girmeyin

- Şu anda özellikle mühendislerimiz köylerde çalışmalarını sürdürüyor. Hasar tespitleri bitirmeye çalışılıyor. Merkezde de aynı şekilde. Ama ben yine söylüyorum hasarlı evlere lütfen girmeyin. Özellikle sizden rica ediyorum, lütfen birinci derecede çadırkentlerdeki boş yerlerde sizleri ağırlayacağız. Oralarda yerimiz var.
Akşam


Geri Dön