29 / 04 / 2024

Van'daki tarihi Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor!

Van'daki tarihi Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor!

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor.



Van'ın Edremit Belediyesi, Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğuna sahip Şamran Kanalı'nı turizme kazandıracak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; belediye tarafından yapılan açıklamada, bölgenin sulama suyu ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 3 bin yıl önce yapılan kanalın eski ihtişamına kavuşturulması için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, 51 kilometre uzunluğuna sahip kanalın etrafında yürüyüş ve bisiklet yolları, oturma ve kamp alanlarının yer alacağı "Urartu Gelişim Koridoru Projesi" hazırlandı. Bugün ihalesi tamamlanan projenin kent turizmine önemli katkı sunması planlanıyor.

Belediye Başkanı İsmail Say, Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi tarafından kabul edilen projenin ilk ayağı olan ihaleyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. 

Projenin bölgenin ekonomisi ve turizmine önemli katkı sunacağından bahseden Say, "Türkiye'deki ilk yürüyüş rotası olan Likya Yolu'ndan sonra biz de ikincisini Van'ımıza, bölgemize kazandırmış olacağız. İlimize, ilçemize hayırlı olsun." açıklamasında bulundu. 
 


Geri Dön