28 / 04 / 2024

Van'daki yardım deposunda yangın çıktı!

Van'daki yardım deposunda yangın çıktı!

Van'da, depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerinin bulunduğu depoda yangın çıktı. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gönderilen halı ve giysilerin bulunduğu bildirilen depoda, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüdü



 Alınan bilgiye göre, İpekyolu Caddesi'nde, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü bahçesinde yer alan, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gönderilen battaniye, halı ve giysilerin bulunduğu bildirilen depoda, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Yangına itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler müdahale etti. Ekipler tarafından yoğun şekilde yapılan söndürme çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarını yerinde izleyen Van Valisi Münir Karaloğlu, üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını söyledi. 'Ölü ve yaralımız yok şükürler olsun' diyen Van Valisi Münir Karaloğlu şu bilgileri verdi: 'Yedi depodan üç tanesi zarar gördü . Bu depolarda 5 bin metrekare halıfleksimiz zarar gördü.

SOYGUN İÇİN ÇADIR YAKTILAR İDDİASI

Karayollarının 5 bin adet yol kenar plastik dikmesi zarar gördü, trafik levhaları zarar gördü. İkinci el giysiler vardı, tasnif edilmek için bekleyen ikinci el giysiler zarar gördü. Bir miktar çocuk bezi ve tuvalet kağıdı vardı, onlar zarar gördü." Yetkililer, yanan depoya 8 tır dolusu malzeme konulduğunu belirtti.

Bu arada, Van'da meydana gelen depremlerin ardından bölgede hırsızlık olaylarının arttığı öğrenildi. Bazı hırsızların ise akıl almaz yöntemlere başvurarak vatandaşların terkettiği evlere girdiği hatta engel olan çadır sakinlerini diri diri yakmaya çalıştığı iddia edildi.
Yeni Şafak


Geri Dön