27 / 09 / 2024

Vaniköy’deki kaçak yapıya göz yuman İBB’nin Sarıyer’deki kaçak villaya da seyirci kaldığı ortaya çıktı!

Vaniköy’deki kaçak yapıya göz yuman İBB’nin Sarıyer’deki kaçak villaya da seyirci kaldığı ortaya çıktı!

İstanbul Vaniköy'de ağaçlık alana inşa edilen kaçak yapıya aylarca göz yuman Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün Sarıyer'deki bir kaçağa da seyirci kaldığı ortaya çıktı. İşte detaylar…




İstanbul Vaniköy'de ağaçlık alana yapılan kaçak yapıya aylarca göz yuman Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün Sarıyer'deki bir kaçağa da seyirci kaldığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) göz yumduğu yeni kaçak villanın inşaat halinde olduğu kaydedilirken,  dışarıdan görülmemesi için etrafının tente ile kapatıldığı belirtildi. Söz konusu villanın Musevi bir iş adamına ait olduğu öğrenildi. İşte konu ile ilgili detaylar….

Vaniköy’deki kaçak yapıya göz yuman İBB’nin Sarıyer’deki kaçak villaya da seyirci kaldığı ortaya çıktı! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi mga kent  İstanbul'un yapı yasağı olan bölgeleri adeta kaçak yapılaşmaya açtı.


Sabah’tan Batuhan Altınbaş imzalı habere göre Vaniköy'deki kaçak villa skandalından sonra Sarıyer Büyükdere'de de 2 katlı kaçak bir villa yapıldığı da ortaya çıktı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre istanbul Sarıyer'de Boğaziçi İmar Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde olan Büyükdere Mahallesi 5. parselde yapılaşma yasağı olmasına rağmen bir kaçak yapı daha yükseliyor.


YAPILAŞMANIN YASAK OLDUĞU BÖLGE



Sarıyer Büyükdere Mahallesi Çubukçu Sokak'ta kaçak villa yapıldığı daha ortaya çıktı.

Gelen ihbarlar üzerine Sabah ekibi, bölgede yapılan incelemeler sonucu, 2 katlı villa tipi inşaatın hızlı bir şekilde ilerlediğini tespit etti.

Yapılan araştırmalarda, söz konusu bölgenin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi sınırları içerisinde kaldığı, yapı izninin olmadığı belirlendi.


Kaçağın tenteyle  kamufle edilmek istendiği görüldü. Ayrıca inşaat alanında herhangi bir bilgilendirme tabelası ve ruhsata da rastlanmadı.

Vaniköy’deki kaçak yapıya göz yuman İBB’nin Sarıyer’deki kaçak villaya da seyirci kaldığı ortaya çıktı!

 
SATIN ALMIŞ



Diğer bir taraftan, söz konusu villanın olduğu alanda daha önce bir gecekondu olduğu, bu gecekondunun bir mahalleli tarafından Musevi bir iş adamına 70 bin dolara satıldığı ortaya çıktı.

Söz konusu arsayı satın alan iş adamının, bir süre önce gecekonduyu yıktırıp yerine iki katlı villa inşa ettirmeye başladığı öğrenildi. Sarıyer’deki villa ile şu anda iş adamının oğlu Jerry Franco'nun ilgilendiği belirtildi.


KAÇAK YAPI HAVADAN DA FOTOĞRAFLANDI



İnşa edilen kaçak yapı, dışarıdan görünmemesi üzerine havadan dron yardımıyla fotoğraflandı. Oldukça geniş bir alanda kalan ve 2 katlı olduğu görülen söz konusu villanın çevresinin örtüldüğü ve birtakım inşaat faaliyetlerinin yapıldığı görüldü.

Mega kent İstanbul'da boğaza nazır kaçak yapılar ortaya çıkmaya devam ederken sayıları ida gizemini koruyor.



VANİKÖY'DEKİ TAKTİK

İstanbul Vaniköy'de Rus milyardere ait olan kaçak yapının geçtiğimiz sene başlayan çalışmalarının uzun süre yeşil renkteki tentelerle gizlendiği  belirtilmişti.


Kaçak yapının dikkat çekmemesi için çevresini tenteyle kapatan Rus milyarderin tente kaldırıldığı zaman kaçak inşaatı ayyuka çıkmış daha sonra İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri tarafından yıkılmıştı.

Türk yatırımcılar gayrimenkul yatırımında rotayı Birleşik Krallık'a çevirdi!

5 milyon TL'ye kadar olan evlerde arz az, talep çok: Konut fiyatlarında dibe yaklaştık!

'Bodrum katlar bir nevi çelik yelektir' diyen inşaat mühendisinden binalara bodrum kat gelmeli önerisi!


Geri Dön