02 / 05 / 2024

Varlıbaş Holding, İstanbul Adliyesi'ni sigortalayan şirkete dava açtı!

Varlıbaş Holding, İstanbul Adliyesi'ni sigortalayan şirkete dava açtı!

Varyap, inşaat aşaması sırasında sigortalattığı İstanbul Adalet Sarayı'nı sigortalayan şirkete 930 bin liralık dava açtı



Varyap’ın avukatlarının açtığı dava dilekçesinde olay “İnşaat sırasında her türlü risk ve hasara karşı Varyap, 237 milyon 960 bin liraya adliyeyi sigortalattı. Adliye binası için sigorta süresi 19 Ekim 2007 ile 27 Ocak 2011 tarihlerini kapsıyordu. İnşaat devam ederken İstanbul genelinde 23-25 Ocak 2010’da yoğun kar yağışı oldu. Eksi 8 dereceye kadar düşen sıcaklıklar ile oluşan sert rüzgâr, nem ve sis, inşaattaki laminant kaplamalar ve alçı asma tavanlardan oluşan bölme duvarları, dolaplar ve radyatör kapatmalarını ıslatarak yüzeylerin kabarmasına ve kullanılamaz hale gelmesine neden oldu”şeklinde özetlendi.

Hiç ödeme yapılmadı

Varyap, mevcut hasar poliçesini mevzuata uygun şekilde 1 Şubat 2010’da davalı sigorta şirketine bildirdi. Bu sırada Varyap, kullanılamaz hale gelen hasarlı kısımların enkazının kaldırılması ve yeni malzeme temininin ardından yeniden montaj, imalat, malzeme ve işçilik bedelleri ödedi. Dava dilekçesinde, “Davalıya sigorta ettirilen inşaatta riziko gerçekleşmiş olup, oluşan zararın poliçe kapsamında müvekkil şirkete ödenmesi gerekmektedir. Ancak sigorta şirketi hiçbir ödeme yapmamıştır” denildİ.

Tolga ATAR/ BUGÜN


Geri Dön