29 / 04 / 2024

Eczacıbaşı Holding Rusya'daki yeni fabrikasını hizmete açtı!

Eczacıbaşı Holding Rusya'daki yeni fabrikasını hizmete açtı!

Eczacıbaşı Holding, 21 milyon euroluk yatırımla kurduğu Rusya'daki yeni fabrikasını hizmete açtı. Ülkedeki ikinci tesisini kuran Eczacıbaşı Holding, dünya genelindeki fabrika sayısını da 16'ya çıkardı...



Eczacıbaşı Holding, 21 milyon euroluk yatırımla kurduğu Rusya'daki yeni fabrikasını hizmete açtı. Ülkedeki ikinci tesisini kuran Eczacıbaşı Holding, dünya genelindeki fabrika sayısını da 16'ya çıkardı.


Eczacıbaşı Holding, yurtdışındaki tesis ağına bir yenisini daha ekledi. Türkiye dışında, dünya genelinde 15 fabrikası bulunan Eczacıbaşı'nın tesis sayısı Rusya'daki yeni yatırımla 16'ya ulaştı. 2011'de Rusya'nın Serpukhov kentinde ilk fabrikasını kuran Eczacıbaşı, yeni tesisle ülkedeki yatırımını da ikiye çıkarmış oldu. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun markası VitrA'nın yeni tesisi 21 milyon euroluk yatırımla faaliyete başladı. Yeni tesis, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun yurtdışındaki ilk seramik sağlık gereci üretim tesisi olma özelliği de taşıyor. Fabrikanın açılış törenine Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Moskova Bölgesi Yatırım ve İnovasyon Bakanı Denis Petrovich Butsaev, Serpukhov Valisi Alexandr Vyacheslavovich Shestun ve Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan gibi isimler katıldı. 


4 ÜLKE DE 16 FABRİKA 

Fabrikanın açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, grubun 4 ülkedeki küresel tesis ağının 16'ya ulaştığını belirtti. Türkiye'de ve Almanya'da 6'şar fabrikaya sahip olduklarını dile getiren Bülent Eczacıbaşı, Rusya'daki tesis sayısının ikiye ulaştığını, Fransa'da da bir tesisle üretim yaptıklarını dile getirdi. 


TOPLAM 60 MİLYON EURO 

Bülent Eczacıbaşı, "Türkiye, Almanya ve Fransa'nın ardından, artık Rusya da önemli üretim merkezlerimizden biri haline geldi. Bugün, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu bünyesindeki 16 üretim tesisinden 10'u yurtdışında yer alıyor ve uluslararası pazarlar için üretim yapıyor. Yalnız satışlarımızla değil üretimimizle de, dünyanın farklı noktalarında Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyuyoruz" dedi. Bülent Eczacıbaşı'nın verdiği bilgilere göre yeni fabrikayla birlikte holdingin Rusya'daki toplam yatırım miktarı da 60 milyon euroya ulaşmış oldu. 


Eczacıbaşı'ndan Rusya'ya 21 milyon euroluk fabrika


2 TESİS 315 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Serpukhov'daki üretim tesisi, 46 bini kapalı toplam 200 bin metrekare alana yayılıyor ve 315 kişiye istihdam sağlıyor. 2011 yılında açılan karo fabrikasının 3.2 milyon metrekare, yeni seramik sağlık gereçleri fabrikasının ise 250 bin adet üretim kapasitesi bulunuyor.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön