03 / 05 / 2024

DYO, Turgutlu OSB fabrikasını hizmete açtı!

DYO, Turgutlu OSB fabrikasını hizmete açtı!

DYO Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 milyon liralık yatırımla toz boya fabrikasını hizmete açarken, Dünyanın en büyük oteller zincirlerinden olan Hilton'un da Karahayıt'ta bir otel yatırımı ile yakından ilgilendiği öğrenildi.



Firma, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 milyon liralık yatırımla toz boya fabrikasını hizmete açtı 


Türk ekonomisi istikrarlı büyümesini sürdürdükçe yerli ve yabancı yatırımcılar da projelerine hız veriyor. DYO Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 milyon liralık yatırımla toz boya fabrikasını hizmete açarken, Dünyanın en büyük oteller zincirlerinden olan Hilton'un da Karahayıt'ta bir otel yatırımı ile yakından ilgilendiği öğrenildi.


120 kişi çalışacak.

Yaşar Topluluğu firmalarından olan DYO'nun Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 25 milyon liralık yatırımla açtığı toz boya fabrikası 10 dönümlük bir alanda hizmet verecek. İl etapta 10 milyon liralık yatırım yapılan fabrikada 2017 yılında yatırım miktarının 25 milyon liraya ulaşacağı belirtildi. 

İlk aşamada 30 kişinin istihdam edileceği tesiste 2017 yılına kadar hem üretim kapasitesinin artırılacağı hem de istihdamın 120 kişiye ulaşacağı açıklandı. 

Turgutlu OSB'deki DYO toz boya fabrikasının açılışı için düzenlenen törene Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding Boya Grup Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, DYO Boya Fabrikası Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran, Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Dr.Mehmet Aktaş, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay katıldı. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, DYO ailesinin Ar-Ge çalışmalarıyla büyümeye devam ettiğini söyledi. 

Yiğitbaşı; "DYO, Yaşar Topluluğu'nun temelini oluşturan bir kuruluş. DYO, Türk Sanayi tarihinde 60'nci yılını kutlayan bir marka. Türkiye boya sanayisinin kurucusu DYO üretimi, kapasitesi ve cirosu ile boya sanayinin lideri olmayı sürdürüyor. DYO ailesi bugün Türkiye'de bin 525 kişiye istihdam sağlayan bir firma" dedi.


Yıllık 75 bin ton

Toz boya üretiminde Türkiye'nin yıllık 75 bin tonla Avrupa'da 3'üncü sırada yer aldığı ifade eden DYO Genel Müdürü Serdar Oran, toz boyayı müşteri talebi üzerine tamamlayıcı bir ürün olarak imal ettiklerini söyledi. Oran, şu bilgileri verdi; "Uzun yıllardır sanayicilerimize yaş boyayla hizmet verdik, şimdi toz bayoyı da hizmete sunduk. Toz boya üretiminde 2020'de Türkiye'nin, Avrupa'nın lideri olacağına inanıyoruz."Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Yaşar Topluluğu ve DYO ailesine Turgutlu'ya yaptıkları yatırım için teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ve kurdele kesiminin ardından yetkililer açılışa katılan iş adamlarına tesisi gezdirdi ve üretim hakkında bilgiler aldı. 


Hilton'dan Karahayıt'a


Dünyanın en büyük oteller zincirlerinden olan Hilton'un Karahayıt'ta bir otel yatırımı ile yakından ilgilendiği öğrenildi


UFUK SOYHAN (DENİZLİ)


Dünyanın en büyük oteller zincirlerinden olan ve uzun süredir Denizli'ye yatırım yapacağı konuşulan Hilton'un, turizm bölgesi Karahayıt'ta bir otel yatırımı ile yakından ilgilendiği öğrenildi. İşadamı Nihat Aracı'nın kırmızı suyu ile dünyaca ünlü Karahayıt'ta sattığı 48 bin metrekarelik arsa ile ilgilenen Hilton'un Denizli'de 5 yıldızlı bir otel yatırımı yapmayı istediği öğrenildi. 


"Mutluluk duyarız"

Denizli'nin büyükşehir olmasıyla birlikte, kente yapılacak yatırım sinyalleri de gelmeye başladı. Denizlili işadamı ve Pamukkale Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Nihat Aracı geçen hafta Karahayıt'ta bulunan 48 bin metrekarelik arsasını bir turizm firmasına sattı. Aracı'nın Turizm Teşvik Bölgesi'nde bulunan arsasını satın alan firma da uluslararası oteller zinciri olan Hilton ile görüşmelere başladı. Daha önce de Denizli'ye yatırım yapacağı konuşulan ancak arsa sorunu nedeniyle bu konuda bir sonuç alamayan Hilton'un Nihat Aracı'nın sattığı arsaya yapılacak bir otele sıcak baktığı öğrenildi. Hilton'un Denizli'ye 5 yıldızlı bir otel yapmayı istediği ifade edilirken, görüşmelerin olumlu bir şekilde sürdüğüne işaret edildi.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli'ye gelecek uluslararası markaların hepsinin kenti olumlu etkileyeceğini vurgulayarak, "Yabancı menşeli bu tür yatırımları destekliyoruz. Burada ne kadar çok yatırım olursa oradaki kentsel dönüşüm ve altyapının çok daha hızlı bir şekilde iyileşeceğine inanıyoruz. O yüzden şu anda gündemde olan Hilton yatırımı gerçekleşirse bundan mutluluk duyarız" dedi. 

Turizmciler olarak bu tür yatırımları desteklediklerini yineleyen Şen, "Pamukkale'nin termal bir merkez olabilmesi için dışarıdan nitelikli, kurumsal zincir otellerin gelmesi gerekir. Bunun için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.



Yeni Asır




Geri Dön