28 / 04 / 2024

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Krasnodar ile Kırım'ı Kerç Boğazı üzerinden bağlayan Kırım Köprüsü'nün demiryolu bölümünü trafiğe açtı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, gerçekleştirilen açılış töreninde açıklamalar yapan Vladimir Putin, Rusya'nın gelecekte Kırım Köprüsü'ne benzer projeleri hayata geçireceğinden emin olduğunu belirtti.

'Rusya'nın bu tür projeleri gerçekleştirecek güçte olduğunu kanıtladınız'

Köprünün inşaatında çalışanlara hitap eden Putin, "Rusya'nın bu tür küresel ölçekli altyapı projelerini gerçekleştirebilecek güçte olduğunu yeteneğinizle, kararlılığınızla ve azminizle kanıtladınız. Bu, uzunluğu bakımından sadece Rusya'nın değil, Avrupa'nın da en büyük köprüsü. Ulusal teknolojilerimiz dahilinde bu tür büyük projeleri hayata geçirebileceğimizi gösterdiniz. Bu, gelecekte benzer projeleri gerçekleştirebileceğimiz ve mutlaka hayata geçireceğimiz konusunda hepimize güven veriyor" diye konuştu.

'2020'de köprüden yaklaşık 14 milyon kişi geçecek'

Putin, 2020'de Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesini ve yaklaşık 13 milyon ton yük taşınmasını beklediklerini belirtti.


Geri Dön