04 / 05 / 2024

Bursa Kaplıkaya Köprüsü açıldı!

Bursa Kaplıkaya Köprüsü açıldı!

Bursa’da ulaşım sorununu en aza irdirmek amacıyla raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme, köprü ve kavşak yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kaplıkaya Köprüsü'nü hizmete açtı.




Bursa’da ulaşım sorununu en aza irdirmek amacıyla raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme, köprü ve kavşak düzenlemeleriyle yatırım bütçesinin yüzde 70’ine yakınını ulaşıma ayıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında daha önce Deliçay üzerinde hayata geçirilen 50 metre uzunluğundaki köprü ile Karapınar ve Değirmenönü Mahallelerini birbirine bağlayan Büyükşehir Belediyesi, Hacıvat Deresi üzerine yapılan Siteler – Bağlaraltı köprüsünü tamamladı. İki şerit gidiş, iki şerit geliş olarak yapılan köprünün çizgileri de çizilen tek yönü ulaşıma açılırken, diğer yön de bayram öncesinde ulaşıma açılacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuyla ilgili olarak, “Bu yol Yıldırım ilçemizin ulaşımına nefes aldıracak önemli bir alternatif. Yapacağımız Değirmenönü - Otosansit Köprüsü ile Siteler’den Kestel’e kadar uzanan yeni bir alternatif yol oluşacak. Kent içi ulaşımda önemli bir sorunu daha aşmış olacağız. Bu köprü 2 şerit gidiş, 2 şerit dönüş olarak yapıldı. Asfalt ve çizgi çalışmaları tamamlandı. Diğer yönde de son hazırlıklar yapılıyor, bayram arifesinde orayı da açacağız. Uzun yıllardır beklenen proje 7 milyon liraya mal oldu. Yıldırım ilçemize hayırlı olsun” dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön