06 / 05 / 2024

Aksoy, Priştina'daki un fabrikasını hizmete açtı!

Aksoy, Priştina'daki un fabrikasını hizmete açtı!

Kosova'nın başkenti Priştina'da bulunan Balkanlar'ın en büyük un fabrikası hizmete açıldı. Aksoy Grup'un sahibi İbrahim Aksoy, Türk işadamı olarak Kosova'ya borcunu fabrikayı hizmete açmakla ödemek istediğini, kârı



Aksoy Grubu'na ait Balkanların en büyük un fabrikası Fushe Kosova Un Tesisleri Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Kosova Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Justina Pula tarafından hizmete açtı. Açılışa Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da katıldı. Törende konuşan Devlet Bakanı Egemen Bağış, Türk yatırımların Kosova ekonomisine katkı sağladığını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türk yatırımcıların Kosova'nın kalkınmasına katkılarının süreceğini söyledi. Sofralara bereketli ürünler konuldukça gücün artacağını kaydeden Egemen Bağış, yatırım için en doğru zamanın şu an, en doğru yerin de Avrupa'nın ortasında bulunan Kosova olduğunu vurguladı.

YATIRIMDAN MEMNUNUZ
Kosova Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Pula, Türk iş adamlarının Kosova'da yatırım yapmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, daha fazla yatırımla ülkesine en büyük desteği sunmuş olacaklarını bildirdi.

Egemen Bağış'tan kaliteye tam not
Açılışın ardından Bağış, Kosovalı bakanlar Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Justina Pula, Maliye Bakanı Ahmet Şala, Avrupa Birliği İlişkilerinden Sorumlu Bakan Besim Beçaj, Tarım Bakanı Blerand Stavileci'yle birlikte fabrikanın ünitelerini gezerek incelemelerde bulundu. Fabrikanın ürettiği Türk gevreklerini Kosovalı bakanlarla birlikte bölüşen Devlet Bakanı Bağış, bu şekilde kalite kontrolü yaptıkları belirterek, "Kalite iyi" dedi.

Borcumu ödedim
Aksoy Grup'un sahibi iş adamı İbrahim Aksoy, memleketi olan Kosova'ya yaptığı yatırımın ardında kâr amacı olmadığını söyledi. Aksoy, "Kosova kökenli bir Türk iş adamı olarak borcumu bu fabrikayı hizmete açmakla ödemek istedim. Kârı kesinlikle düşünmedim" dedi. İşadamı Aksoy, ziyaretin anısına Bakan Egemen Bağış'a plaket verdi.

20 milyon euroluk yatırım yaptı
Aksoy Grup, Kosova'nın başkenti Priştina'da bulunan Balkanlar'ın en büyük un fabrikası Fushe Kosova Un Tesisleri'ni özelleştirmeden satın aldı. Aksoy Grup'a bağlı Universal Food Balkanlara 20 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdi. 2007'de Birleşmiş Milletler Kontrolü'ndeki Kosova Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan Fushe Kosovo Un Fabrikası ve Tesisleri'nin özelleştirme ihalesini kazanarak bölgedeki en büyük un üretim tesisini bünyesine katan Aksoy Grup, dev yatırımın modernizasyonunu 2009 sonunda tamamladı.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Aksoy'dan Kosova'ya dev un fabrikası

Aksoy Grubu'nun kurduğu Balkanlar'ın en büyük un fabrikası başkent Priştina'da hizmete açıldı. Açılışa Devlet Bakanı Egemen Bağış da katıldı

Aksoy Grubu'na ait Balkanlar'ın en büyük un fabrikası Fushe Kosova Un Tesisleri, Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Kosova Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Justina Pula tarafından hizmete açıldı. Törende konuşan Devlet Bakanı Bağış, Türk yatırımların Kosova ekonomisine katkı sağladığını görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Bağış, yatırım için en doğru zamanın şu an, en doğru yerin de Avrupa'nın ortasında bulunan Kosova olduğunu vurguladı.

20 MİLYON EURO
Kosova Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Pula da, Türk işadamlarının daha fazla yatırımla ülkesine en büyük desteği sunmuş olacaklarını bildirdi. Aksoy Grubu'nun sahibi İbrahim Aksoy da, Kosova kökenli bir Türk işadamı olarak Kosova'ya borcunu 20 milyon euroluk yatırımla kurulan fabrikayı hizmete açmakla ödemek istediğini ifade etti. Açılışa, aralarında Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın da olduğu çok sayıda Türk ve Kosovalı işadamı katıldı.
Takvim


Geri Dön