07 / 05 / 2024

Adel Kalemcilik yeni fabrikasını hizmete açtı!

Adel Kalemcilik yeni fabrikasını hizmete açtı!

Adel Kalemcilik, 77 milyon TL’lik yeni tesisinde üretim kapasitesini yüzde 30 artırdı. Kartal’dan Çayırova’daki yeni üretim tesislerine taşınan şirket; son iki yılda cirosunu iki kat artırarak 252 milyon liraya çıkardı.



Anadolu Grubu şirketlerinden Adel Kalemcilik, 77 milyon TL’lik yeni tesisinde üretim kapasitesini yüzde 30 artırdı. Kartal’dan Çayırova’daki yeni üretim tesislerine taşınan şirket; son iki yılda cirosunu iki kat artırarak 252 milyon liraya çıkardı. Fabrikanın açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Sanayicilik kahramanlıktır” dedi.


Anadolu Grubu ile dünyanın önde gelen kırtasiye markası olan Faber Castel ortaklığı, 77 milyon TL'lik yatırım ile yeni fabrikada devam edecek. İki grubun oyuncak ve kırtasiye alanındaki markası olan Adel Kalemcilik, Kartal tesisinden Çayırova'da inşa edilen yeni fabrikaya taşındı. Son iki yılda cirosunu iki kat artırarak 252 milyon TL'lik satışa ulaşan Adel Kalemcilik, yeni fabrikada üretim kapasitesini yüzde 30 artırdı. Şirket 2016 yılı itibariyle 450 çalışanı ve 270 milyon parçalık üretim kapasitesiyle 60'a yakın ülkeye ihracat yapıyor.


SANAYİCİLİK KAHRAMANLIKTIR


Fabrika'nın açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bugünkü kâr marjları ile yatırım yapan sanayiciler için “Sanayicilik kahramanlıktır” nitelemesi yaptı. Son dönemlerde sanayicilerin de yöneldiği alan olan inşaat ve gayrimenkul sektöründeki yatırımlara atıfta bulunarak, sanayi tesisine ilişkin projelerin zorlu kararlar olduğunu kaydeden Bakan Işık “Burada Tuncay Bey bu yatırımı yapmak yerine bir arazi almaya kalksaydı 1 yıl içinde arazi fiyatını katına çıkardı. Ancak şimdi Tuncay Bey ve Adel Kalemcilik bu yatırımın geri dönüşünü almak için 10 yıl beklemek zorunda. Şu anda sanayicilik kahramanlıktır” dedi. Fikri Işık ayrıca Ar-Ge ve inovasyona yatırımın yanı sıra tasarıma yönelikte destek vereceklerini söyledi.


OYUNCAK OSB'SİNE YOĞUNLAŞACAĞIZ


Sektöre ilişkin bilgilere veren Bakan Işık, oyuncak alanında geçen yıl 34 milyon ihracata karşılık 359 milyon dolar ithalat yapıldığını aktardı. Kırtasiyede ise 13 milyon ihracata karışıldık 106 milyon dolarlık ithalat yapıldığını kaydeden Işık “Oyun ve oyuncak sektöründe 2006'da 90 milyon TL olan net satışlar geçen yıl 460 milyona yükseldi bu artış trendi devamı edecek. Sektörün net kar oranı yüzde 7.7 Biz de bakanlık olarak yerli üretime önem veriyoruz, önümüzdeki dönemlerde ihtisas OSB'lere yoğunlaşacağız. Bunlardan biri de oyuncak alanında olacak” dedi.


Yeni hikâye yazmaya devam


Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkan'ı Tuncay Özilhan ise 66 yıldır 19 ülkede 85 şirket 61 üretim tesisi ile faaliyette olan grubun, Adel markasıyla da 47 yılı geride bıraktığını söyledi. Geçen yıl cirosunu yüzde 14 artıran şirketin son 5 yılda cirosunu ikiye katladığını anlatan Özilhan, 66 ülkeye de ihracat yaptıklarını anlattı. Yılda 250 milyon parça üretim yapılan fabrikada 4500 ürün çeşidinin bulunduğunu kaydeden Özilhan, “Her 10 tüketiciden 9'u Adel kullanıyor ve yeni tesiste yeni hikâyeler yazmaya devam edeceğiz” dedi.




Arzu KURUM/Yeni Şafak


Haber Anadolu Ajansı'nda şöyle yer aldı;


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çayırova ilçesindeki Adel Kalemcilik Fabrikası'nın açılış töreninde konuştu.


Işık, Hükümet olarak ülkede yatırımın ve üretimin önündeki her türlü engeli kaldırmaya devam ettiklerini, bugüne kadar kamu maliyesi, bankacılık sistemi, vergi, istihdam ve sosyal güvenlik alanlarında çok önemli reformları hayata geçirdiklerini anlatarak, "Bu sayede ülkemizde yeni yatırımların birer birer hayata geçtiğine tanık olduk, oluyoruz. 2003’ten bugüne kadar ülkemizde yapılan yabancı yatırım miktarı 165 milyar doları geçti. Sadece 2015 yılında iki seçim geçirmiş olmamıza ve bölgesel riskler çok artmış olmasına rağmen aldığımız yabancı yatırım 16,5 milyar dolar. Bu rakam, Türkiye’ye duyulan güveni açıkça ortaya koymaktadır" değerlendirmesinde bulundu.


"Bütçe büyüklüğü 2002'ye göre 5 kat arttı"


TBMM Genel Kurulu’nda 2016 bütçe görüşmelerinin devam ettiğini anımsatan Işık, şunları kaydetti:


"2002 yılındaki toplam bütçe büyüklüğümüz 119 milyar lira iken 2016 bütçemizin büyüklüğü 570,5 milyar lira oldu. 119 milyar lira 2002'de Türkiye'nin bütçesi. 2016 sadece Milli Eğitim Bakanlığı yani eğitime ayırdığımız bütçe 109 milyar lira. Türkiye'nin hangi noktadan hangi noktaya geldiğini gösteren çok önemli bir rakam. Dün Bakanlığımızın ve bağlı kuruluşlarımızın toplam 8,7 milyar lira olan bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Biz bu bütçeyi, iş ve yatırım ortamını geliştirmek ve özellikle de Ar-Ge kapasitemizi artırmak için kullanacağız. Bu yıl özellikle KOSGEB destek bütçesinin geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 3 katına çıkmış olmasını çok önemsiyoruz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, milletimizin bize emanet ettiği bütçeyi yine milletimizin hizmetine sunacağız."


AA


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Adel Kalemcilik, 36 bin metrekarelik alana kurulu Çayırova Üretim Tesisi'nde faaliyete başladı. 77 milyon TL yatırımla kurulan yeni tesis, Adel'in üretim kapasitesinde yüzde 30 artış sağlayacak. 1.000'e yakın farklı ürün çeşidinin üretildiği tesis, kırtasiye sektöründe Türkiye'nin en yüksek kapasiteli üretim gücüne sahip olma özelliğini de taşıyor. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Tuncay Özilhan "Şirketimiz, bu yeni tesisinde ülkemiz için değer yaratmaya ve yeni hikâyeler yazmaya devam edecek" dedi. 


Sabah


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kırtasiye markası Adel Kalemcilik, 1969’da üretime başladığı Kartal’daki fabrikasını 77 milyon TL yatırımla Çayırova’ya taşıdı. 36 bin metrekarelik yeni tesis, üretim kapasitesinde yüzde 30 artış sağlayacak.


Tesisin açılışını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kalemin yarına yatırım olduğunu vurgulayarak, “1969’daki yatırım bugün içindi, bugünkü yatırım da yarın için olacak” dedi. 


Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Tuncay Özilhan da, “Grubumuzun 66 yıllık mazisinin 47 yılında var olan Adel’in bugün yeni tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sektöründe lider olan şirketimiz, bu yeni tesisinde ülkemiz için değer yaratmaya devam edecek” diye konuştu. Adel Kalemcilik Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bölükbaşı ise şirketin 252 milyon TL net ciroya ulaştığını söyledi.


Faber Castell Vertrieb Genel Müdürü Rolf Schifferens, “Bize yepyeni fırsatlar sunabilecek bu tesisin mükemmel bir zamanlama ile açıldığını görüyorum” diye konuştu. Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, “1969’da portföyümüzde sadece 150 çeşit ürünümüz varken, bugün yaklaşık 4 bin 500 çeşide ulaşmış durumdayız” dedi. 


2016 yılı itibariyle 450 çalışanı ve 270 milyon parçalık üretim ve pazarlama kapasitesiyle 60’a yakın ülkeye Türkiye’den ihracat yapan Adel Kalemcilik’in Çayırova tesisinde ağaç cidarlı kurşun kalemler, boya ve kopya kalemleri, tükenmez, mekanik kurşun kalemler, sıvı mürekkepli kalemler, keçeli kalemler, pastel boyalar, suluboyalar, silgiler, parmak boyası, Oyun hamuru ve guaj boya üretilecek. 


Milliyet


Geri Dön