27 / 12 / 2024

Varlıbaş Holding sağlık sektörüne atılıma hazırlanıyor!

Varlıbaş Holding sağlık sektörüne atılıma hazırlanıyor!

VSY Sağlık Yatırımları Grubu, katarakt hastalarının yakın, uzak ve orta mesafeleri bir arada net olarak görmesini sağlayan göz içi lensle tamamen ithalata bağlı olan bu ürünü Türkiye’de üretmeye başladı



 

VSY Sağlık Yatırımları Grubu, katarakt hastalarının yakın, uzak ve orta mesafeleri bir arada net olarak görmesini sağlayan göz içi lensle tamamen ithalata bağlı olan bu ürünü Türkiye’de üretmeye başladı. 250 milyon dolarlık yatırımla üretim yapan VSY Sağlık Yatırımları Grubu, iç piyasada 225 bin adet satış gerçekleştirirken, 50 milyon dolar ciroya ulaştı.

VARLIBAŞ Holding şirketlerinden VSY Sağlık Yatırımları Grubu, geliştirdiği katarakt hastalarının yakın, uzak ve orta mesafeleri bir arada net olarak görmesini sağlayan göz içi lens ile tamamen ithalata bağlı olan bu ürünü Türkiye’de üretmeye başladı. 2009 yılından bu yana iç piyasada 225 bin adet satış gerçekleştiren VSY Sağlık Yatırımları Grubu, Türkiye’nin göz içi lens ithalatının yüzde 55 azalmasını sağladı. TÜBİTAK, TÜSİAD ve TTGV’nin Teknoloji Büyük Ödülü’nü de alan VSY Sağlık Yatırımları Grubu’nun Genel Müdürü Ercan Varlıbaş, şu anda 26 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, “Bu alandaki yatırımlarımızın hayata geçmesiyle birlikte Türkiye göz içi lensi biyoteknolojisi alanında dünyada yeni bir merkez olma yolunda adım attı” dedi.
250 milyon dolar yatırım
VSY Sağlık Yatırımları Grubu’nun 15 yıldır faaliyet gösterdiğini anlatan Ercan Varlıbaş, 2009 yılının haziran ayında, 100 milyon dolarlık yatırımla Ataşehir’de üretim merkezi kurarak göz içi lensi üretimine başladıklarını, 2011’in başında Tuzla’da 150 milyon dolarlık yatırımla açılacak yeni fabrikayla birlikte toplam 250 milyon dolarlık yatırımla göz içi lens üretimine girdiklerini söyledi. Küresel oyuncu olmayı hedeflediklerini belirten Varlıbaş, göz içi lensin tamamen Türk mühendisleri ve göz doktorları tarafından geliştirildiğini belirtti.
20 milyon dolar ithalat
Dünyada 20 milyon, Türkiye’de yıllık 300-350 bin civarında katarakt ameliyatı yapıldığını ve potansiyelin 500 bin olduğunu ifade eden Ercan Varlıbaş, şunları söyledi: “Bizim geliştirdiğimiz göz içi lensinden önce, tamamen ithalat yapılıyordu. İthalatın yüzde 60-65’i Çin ve Hindistan’dan, yüzde 35’i de ABD ve Avrupa’dan yapılıyordu. 2009 yılında piyasaya girmemizden itibaren ithalatı yüzde 55 azalttık. Bu da, 20 milyon dolarlık bir rakama denk geliyor. Bu şekilde ülkeden döviz çıkışını azaltırken, ihracatla da bir getiri sağlamaya başladık. Şu anda 26 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bayilik için de sürekli başvurular alıyoruz.”
1 milyon lens hedefi
Pazardan gelen talebi karşılayabilmek için 500 bin olan üretimlerini 2011 yılında Ataşehir fabrikasına yapılacak yatırımla artıracaklarını dile getiren Ercan Varlıbaş, şöyle konuştu: “Üretime başladığımızdan bu yana yurtiçinde 215 bin adet, bu yıl aralık itibariyle ise 165 bin adet göz içi lens satışı gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl üretimimizi 1 milyon adete çıkaracağız. Ayrıca şu anda 145 kişi istihdam ediyoruz. Tuzla’da açılacak tesisle de 250 kişi daha işe alacağız.”

Teknoloji büyük ödülünü aldı

TÜBİTAK, TÜSİAD ve TTGV tarafından düzenlenen 9’ncu Teknoloji Ödüllerinde büyük ödülü aldıklarını açıklayan Ercan Varlıbaş, “Bu ödül ile 2010’da Türkiye’de gerçekleştirilen en teknolojik ve katma değeri en yüksek projeye imza attık. 221 adaydan ilk elemede 110 firma kaldı. Finalde 27 firma arasından büyük ödülü ‘özel ıntraoküler lens üretim tesisi tasarımı ve optimizasyonu’ projemizle kazandık” dedi.

Hastane kurmayız kozmetik lens de üreteceğiz

GÖZ alanında yapacakları yatırımın devam edeceğini aktaran Ercan Varlıbaş, hastane yatırımı düşünmediklerini açıkladı. Göz sağlığı alanında ürün gamını genişleteceklerini anlatan Varlıbaş, “Yeni fabrikamızda kontakt lens solüsyonu, viskoelastik ve BBS gibi ürünler üreteceğiz. İleride, kozmetik lenslerle ilgili çalışmalarımız da olacak. Biz önce zor olandan başlamak istedik” dedi.

10 yılda 500 milyon doların yüzde 90’ı ihracattan gelecek

ERCAN Varlıbaş, “Hedefimiz uluslararası alanda kazandığımız paydayı artırarak 10 yıl içerisinde distribitörlük ağımızı 140 ülkeye ulaştırmak. Şu anda 50 milyon dolar olan ciromuzun yaklaşık yarısı ihracattan geliyor. 10 yıl sonra ciromuzun 500 milyon dolar seviyesine gelmesi için çalışacağız. Cironun yüzde 90’ının ihracattan geleceğini düşünüyoruz. Firma değerimiz ise 2 milyar dolara çıkacak” diye konuştu.

Göz içi lensi nedir

STANDART göz içi lenslerinde yakın gözlüğü kullanmak zorunda kalan katarak hastaları, geliştirilen göz içi lens ile, yakın, orta ve uzak mesafeyi bir arada gözlüksüz olarak görebiliyor. Lensin gece görüşü rahatlığı ve renk ayrımını engelleme gibi özelliği de bulunuyor.
Hürriyet

Basında yer alan diğer haberler:

Varyap katarakt lenste dünya markası oldu  

İnşaat sektöründeki yatırımlarıyla dikkati çeken Varyap Holding şirketi VSY Sağlık göz içi lenste sadece ABD’de bulunan teknolojiyi üretti. Ürün, teknoloji yarışmasının birincisi oldu

Varlıbaş Holding VSY Sağlık Yatırımları Grubu, 100 milyon dolarlık yatırım yaparak 2009 yılında Ataşehir’de kurduğu katarakt lensi üretim tesisinin yanı sıra 150 milyon dolar yatırımla Tuzla’da yeni bir fabrika daha açacak. Katarakt hastalarının sadece uzak mesafeleri net olarak görmesini sağlayan klasik lensin önüne geçen yeni ürün yakın, orta ve uzak mesafeleri bir arada net olarak görmelerini sağlıyor. Göz içi lens, 9. Teknoloji Ödülleri’nde ‘Büyük Ödülü’nü kazandı. Varlıbaş Sağlık Yatırımları (VSY) Genel Müdürü Ercan Varlıbaş ve Varlıbaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, pazardaki değişimler, grubun yatırımları ve hedefleri paylaşıldı.

PAZARIN YÜZDE 55’İNİ ALDIK

VSY Genel Müdürü Ercan Varlıbaş, sektörde 15 yıldır faaliyet gösterdiklerini dile getirerek bu teknolojiye ABD’de iki şirketin ve de kendilerinin sahip olduğunu belirtti. Varlıbaş, katarakt lenslerinde bugüne kadar yüzde 100 ithalatçı olan Türkiye’nin kendi ürünlerinden sonra ithalat oranını yüzde 45’e düşürdüğünü, bunun da yıllık 20 milyon doların Türkiye’de kalmasını sağladığını belirtti. Varlıbaş, 100 milyon dolarlık yatırım yaparak 2009 yılında Ataşehir’de katarakt lensi üretim tesisi kurduklarını belirterek, şimdi de 150 milyon dolarlık yeni bir yatırımla Tuzla’da yeni bir fabrika açacaklarını ve burada 250 kişiye istihdam yaratılacağını söyledi.

2 MİLYAR DOLARLIK ŞİRKET

Kendisi de göz doktoru olan Dr. Ercan Varlıbaş, üretimine başladıkları Haziran 2009 tarihinden itibaren yurt içinde 215 bin adet, sadece bu yıl Aralık ayı itibariyle 165 bin adet göz içi lens satışı gerçekleştirdikleri vurgulayarak, şu anda 500 bin adet olan göz içi lensi üretim kapasitesini, 2011 yılı başında Ataşehir fabrikasında yapacakları kapasite artırımıyla 1 milyon adede çıkaracaklarını, kapasite artırma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Varlıbaş, Tuzla’da kuracakları yeni fabrikalarında kontakt lens solüsyonu, viskoelastik ve BSS solüsyon gibi ürünler üreterek, göz sağlığı alanındaki ürün gamlarını genişleteceklerini ifade etti. Varlıbaş “Hedefimiz 10 yılda ciromuzu 400-500 milyon dolara, firma değerimizi ise 2 milyar dolara çıkarmaktır” diye konuştu. • EKONOMİ SERVİSİ

Başarı Türk mühendislerinin

Dr. Ercan Varlıbaş, ürünlerinin tamamının Türk mühendis, hekim ve akademisyenler tarafından geliştirildiğini belirterek, şu anda cirolarının 20 milyon dolar civarında olduğunu söyledi. Varlıbaş, dünyada göz içi lens üretimi yapan 30-35 tane fabrika olduğunu kendi teknolojilerine sahip ise sadece ABD’de iki şirketin bulunduğunu söyledi. Bugün ihracat yaptıkları ve distribütörlük sistemiyle çalıştıkları ülke sayısının 26 olduğunu belirten Varlıbaş, biyoteknoloji alanında Türkiye’nin katma değerinin uluslararası arenada arttığına işaret etti.
Star

Katarakt hastalarına müjde!

Varyap göz sağlığı alanında dünyada sadece 2 firmanın ürettiği teknolojiyi geliştirdi 

Katarakt hastasını gözlükten kurtaran lensi üretti, ithalatı yüzde 55 azalttı...

Gayrimenkul ve enerji yatırımlarıyla tanınan Varlıbaş Holding’in sağlık alanında geliştirdiği yeni bir katarakt lensi, yakın, orta ve uzak mesafenin net görülmesini sağlarken, hastaların gözlük takmasına gerek bırakmıyor. Bu teknolojiyi Türk mühendislerle çalışarak dünyada üreten 3’üncü şirket olan grup, bu sayede hem TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından verilen 9. Teknoloji Ödülleri’nde 221 firma arasından Büyük Ödül kazandı hem de Türkiye’nin bu alandaki ithalatını yüzde 55 azalttı. Şirketin hedefi Türkiye’yi bu alanda üretim üssüne dönüştürmek.

Gayrimenkul ve enerji yatırımlarıyla tanınan Varlıbaş Holding’in 15 yıldan beri faaliyet gösteren VSY Sağlık Yatırımları şirketi, göz sağlığı alanında geliştirdiği ve katarakt ameliyatlarında kullanılan göz içi lens teknolojisiyle TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından verilen 9. Teknoloji Ödülleri’nde bilişimden otomotive 221 firma arasından ‘Büyük Ödül’ü kazandı. Türk mühendis, hekim ve akademisyenler tarafından geliştirilen ve katarakt ameliyatında göze yerleştirilen lensler, yakın, orta ve uzak mesafenin net görülmesini sağlamasının yanında hastaların yakını görmek için de gözlük kullanmasına gerek bırakmaması özellikleriyle ödüle layık görüldü.

Dünyada bu teknolojiyi Amerika’dan sonra üreten 3’üncü firma olan VSY şirketinin bu ödüle layık görülmesinde bir diğer etken ise ürünün yarattığı katma değer oldu. Çünkü bugün katarakt ameliyatlarına bağlı olarak yıllık 300-350 bin göz içi lensinin takıldığı ve yıllık ihtiyacın da 500 bin adet olduğu Türkiye’de ameliyatlarda kullanılan göz içi lenslerin tamamı ithal ediliyor. VSY’nin başındaki isim ise eğitimini Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak göz hekimi olan ancak 15 yıldır işadamı kimliğiyle faaliyet gösteren Dr. Ercan Varlıbaş. Yeni teknolojili katarakt lenslerinin, Türkiye’nin ithalatının yüzde 55 azalmasını sağladığını kaydeden Varlıbaş, “Türkiye’de göz içi lenslerinin yüzde 64’ü Çin ve Hindistan gibi Uzakdoğu ülkeleri, yüzde 35’i ise ABD ve Avrupa ülkeleri ve yüzde 1’i diğer ülkelerden ithal ediliyordu. Üretimine başladığımız Haziran 2009 tarihinden itibaren yurtiçinde 215 bin adet, sadece bu yıl Aralık ayı itibarıyla 165 bin adet göz içi lens satışı gerçekleştirdik. Türkiye, Avrupa’nın yeni üretim üssü oldu” dedi. 

İki fabrikaya 250 milyon $ yatırım

Varlıbaş, “Küresel bir oyuncu olma hedefiyle 100 milyon dolarlık yatırım yaparak Ataşehir’de kurduğumuz üretim tesisinin yanı sıra 150 milyon dolar yatırımla Tuzla’da yeni bir fabrika daha açıyoruz. Kapasiteyi ikiye katlayarak 2011 sonunda 1 milyon adet göz içi lensi üreteceğiz” diye konuştu. Varlıbaş, şöyle devam etti: “Almanya’dan Güney Afrika’ya, İran’dan Endonezya’ya 26 ülkeye yapılan ihracat 10 yılda 140 ülkeye çıkacak. Bu sürede 50 milyon dolarlık ciromuzu da 500 milyon dolara, şirketin değerini de 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”

‘Devrim Arabaları filminin CD’sini tüm hekimlere gönderdik’

VSY Varlıbaş Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Dr. Ercan Varlıbaş ve Varlıbaş Holding CEO’su Erdinç Varlıbaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Erdinç Varlıbaş da Teknoloji Büyük Ödülü’nü kazanmaktan gurur duyduklarını ve bu ödül ile 2010’da Türkiye’de katma değeri en yüksek projeye imza attıklarını vurguladı. Yeni fabrikalarında halihazırda ithal edilen katarakt lens ve kontaks lens solüsyonlarını da üreteceklerini belirten Dr. Ercan Varlıbaş, çalışmalarını Türk mühendislerinin yerli üretim bir otomobil geliştirme sürecini konu alan Devrim Arabaları filmi ile özdeşleştirdiklerini belirterek tüm göz doktorlarına bu filmin CD’sini de gönderdiklerini sözlerine ekledi. 
Vatan


Geri Dön