30 / 04 / 2024

Varlık Barışı ile gelene vergi incelemesi uygulanmayacak!

Varlık Barışı ile gelene vergi incelemesi uygulanmayacak!

Varlık Barışı kapsamında yurtdışından Türkiye’ye parasını getirenlere vergi incelemesi uygulanmacak. Düzenlemeye göre, yurt dışındaki taşınmazlarda ülkeye getirilebilecek.



Varlık Barışı kapsamında yurt dışında bulunan varlıklarını 30 Kasım’a kadar Türkiye’deki banka veya aracı kurumlara bildiren kişiler için vergi incelemesi yapılmayacak. Gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıklarını serbestçe tasarruf edebilme imkanına sahip olacak.

Maliye Bakanlığının ‘Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemeye göre, , söz konusu varlıklar, bankalara veya aracı kurumlara bildirilebilecek. Kişiler, yurt dışında bulunan varlıklar için 30 Kasım’a kadar birden fazla bildirimde bulunabilecek.

TAŞINMAZLARI DA KAPSIYOR
Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, yurt dışında bulunan taşınmazlar düzenleme kapsamındaki varlıklara dönüştürülerek ülkeye getirilebilecek. Düzenlemeden yararlanılabilmek için kişilerin, varlıkların bildirimini banka veya aracı kurumlara hesaplanan vergiyi, 31 Aralık’a kadar vergi dairesine beyan etmesi gerekiyor. Beyan edilen varlıkların ödemesi, vergi dairelerince yüzde 2 tarh edilen vergi, bu tarihe kadar vergi sorumlusu sıfatıyla gerçekleşecek.


Geri Dön