05 / 05 / 2024

Vasi tayini dilekçesi 2014!

Vasi tayini dilekçesi 2014!

Vasi tayini için bulunulan yerin Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki vasi tayini dilekçesi nasıl yazılır? İşte vasi tayini dilekçesi 2014 örneği..



Vasi tayini dilekçesi 2014!

Vasi; bir kimsenin, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere tayin ettiği kişiye deniyor. Haklı sebepler engel olmadıkça, vasiliğe, vesayet altına alınacak kişinin ya da ana veya babasının gösterdiği kimse atanıyor.


Medeni Kanun gereğince, vesayet altına alınan kimsenin yerleşim yerinde oturanlardan vasiliğe atananlar, bu görevi kabul etmekle yükümlü oluyor. Buna karşın, aile meclisince atanma hâlinde vasiliği kabul yükümlülüğü bulunmuyor.


Vasi tayini için Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki vasi tayini dilekçesi nasıl yazılır? Vasi tayini dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Vasi tayini dilekçe örneği:


SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE 

                                     BURSA



DAVACI : (Adı Soyadı) (T.C: Kimlik No-) (Adresi)

VEKİLİ : (Adı Soyadı) (T.C: Kimlik No-) (Adresi)




DAVA: VASİ TAYİNİ


AÇIKLAMA:


.... ili ............... Nüfusuna kayıtlı (oğlum/kızım...) özürlü olaması nedeniyle resmi ve gayri resmi işlerini görememektedir. (Oğlumun) bütün işlerini görebilmem için VASİSİ olmak istiyorum.





HUKUKİ NEDENLER: İlgili yasa Mad.


SUBUT DELİLLER: Doktor raporu


NETİCE ve TALEP: Yukarıda açıklamış olduğum oğlum (Ad Soyad)'ın özürlü olması nedeniyle işlerini görebilmem için Mahkemenizce VASİ TAYİN olmak için  karar verilmesini,

Saygılarımla arz ve talep ederim. 


.../..../....


Davacı

Adı Soyadı

İmza


Vasi nasıl tayin edilir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön